NejRecept.cz Část dne Oběd Křupavá cuketa z trouby
Křupavá cuketa z trouby
Recept Křupavá cuketa z trouby
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Vynikající křupavá cuketa z trouby. Nemusíte ji ani smažit v hluboké pánvi s olejem a dostanete vynikající krustu na povrchu. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   19.8.2016

Křupavá cuketa z trouby

Vynikající křupavá cuketa z trouby. Nemusíte ji ani smažit v hluboké pánvi s olejem a dostanete vynikající krustu na povrchu. Autor: Triniti

10 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
6 ks
cuketa
2 lžičky
sůl
4 ks
bílky
2 lžíce
voda
1/5 šálku
hladká mouka (250 ml šálek)
2 stroužky
česnek
1/4 lžička
černý pepř
1/4 lžičky
soli
1/2 šálku
parmezán
2 šálky
strouhanka
10 lžic
rostlinný olej
Postup receptu
Vytisknout
10 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
  1. Cuketu pořádně omyjeme a překrojíme na polovinu. Každou polovinu překrojíme ještě jednou podélně na polovinu, dostaneme tenčí plátky, které vložíme do sítka a osolíme.
  2. Necháme stát minimálně půl hodiny a pak ji pořádně papírovým ubrousek otřeme. Cuketa musí být suchá, abyste dosáhli křupavý povrch při pečení v troubě.
  3. Každý osušený plátek cukety potřeme olejem a obalíme v trojobalu. Trojobal obsahuje: 1. směs mouky, parmezánu a koření, 2. vyšlehané bílky s 2 PL vody, 3. strouhanka.
  4. Obalené cukety ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 210 stupňů cca 35 minut.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář