Doma se mi nahromadilo více paprik, a tak jsem se rozhodla dát je do sklenic a uskladnit na zimu. Recept je rychlý a bez sterilizace. K paprice jsem jen přidala koření, zalila ji vroucí vodou a sklenice jsem pečlivě uzavřela.
Doma se mi nahromadilo více paprik, a tak jsem se rozhodla dát je do sklenic a uskladnit na zimu. Recept je rychlý a bez sterilizace. K paprice jsem jen přidala koření, zalila ji vroucí vodou a sklenice jsem pečlivě uzavřela.
Takto připravenou papriku si můžete vychutnat podobně jako sterilizované okurky nebo čalamádu. Je ideální jako příloha k masu nebo do salátů. Ve spíži vydrží rok a díky dobrému nálevu si zachovává křupavost i čerstvou chuť. Z 1,8 kg papriky se mi podařilo udělat 6 sklenic.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě