NejRecept.cz Zavařeniny Křupavá paprika bez zavařování. Poznejte trik, díky kterému si zachová čerstvou chuť.
Křupavá paprika bez zavařování. Poznejte trik, díky kterému si zachová čerstvou chuť.
Recept Křupavá paprika bez zavařování. Poznejte trik, díky kterému si zachová čerstvou chuť.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Doma se mi nahromadilo více paprik, a tak jsem se rozhodla dát je do sklenic a uskladnit na zimu. Recept je rychlý a bez sterilizace. K paprice jsem jen přidala koření, zalila ji vroucí vodou a sklenice jsem pečlivě uzavřela.

Moucková Pavlina Moucková Pavlina    ·   3.8.2024

Křupavá paprika bez zavařování. Poznejte trik, díky kterému si zachová čerstvou chuť.

Doma se mi nahromadilo více paprik, a tak jsem se rozhodla dát je do sklenic a uskladnit na zimu. Recept je rychlý a bez sterilizace. K paprice jsem jen přidala koření, zalila ji vroucí vodou a sklenice jsem pečlivě uzavřela.

30 min
Čas přípravy
Suroviny
1,8 kg
paprika
6 ks
vavřín
18 ks
nové koření
12 ks
pepř
dle chuti
sůl
dle chuti
cukr
dle chuti
ocet
olej
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy

Takto připravenou papriku si můžete vychutnat podobně jako sterilizované okurky nebo čalamádu. Je ideální jako příloha k masu nebo do salátů. Ve spíži vydrží rok a díky dobrému nálevu si zachovává křupavost i čerstvou chuť. Z 1,8 kg papriky se mi podařilo udělat 6 sklenic.

  1. Sklenice důkladně vyčistíme a do každé dáme 1 vavřín, 3 ks nového koření, 2 ks pepře, přibližně 1 a 1/2 lžičky soli, 1 lžíci cukru a 4 lžíce octa.
  2. Papriku omyjeme a očistíme. Nakrájíme ji na proužky a hustě vložíme do sklenic.
  3. Obsah sklenic zalijeme vroucí vodou, přidáme kapku oleje, pevně uzavřeme a protřepeme.
  4. Sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme je zcela vychladnout. Následně je skladujeme na chladném a tmavém místě.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář