NejRecept.cz Těsta Pizza těsto Křupavá pizza Chicago
Křupavá pizza Chicago
Recept Křupavá pizza Chicago
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Coolinarika

Vysoká pizza Chicago. Mňamka!

NejLucka NejLucka    ·   6.9.2015

Křupavá pizza Chicago

Vysoká pizza Chicago. Mňamka!

Suroviny

Těsto:

1/2 kg
hladká mouka
7 g
sušené droždí
1 lžička
sůl
teplá voda
1/2 lžičky
kr. cukr

Omáčka:

2 lžíce
olivový olej
2 stroužky
česnek
200 ml
rajčatová omáčka
1 ks
červená cibule
1 lžička
sušené bazalka
1 lžička
oregano
1 lžička
sůl
1 lžička
kr. cukr
2 lžíce
červené víno

Dále budeme potřebovat:

200 g
šunka
100 g
klobása
200 g
žampiony
1 ks
cibule
1 ks
zelená paprika
200 g
mozzarella
200 g
gouda
1 lžíce
kukuřice
parmazán na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. V 50 ml teplé vody rozpustíme kr. cukr a přidáme sušené droždí. Necháme na teplém místě postát. Zbylé suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a postupně přiléváme tenkým proudem vodu. Zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout půl hodinu. (vody přibližně 270 ml - ale přiléváme postupně, aby těsto nebylo příliš tuhé, ani příliš řídké).
  2. Cibuli a česnek orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme rajčatovou omáčku, víno, sůl, cukr a koření.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu. Jenu polovinu navrstvíme do formy o průměru 26 cm tak, abychom byly pokryty i kraje. Nalijeme polovinu omáčky, poklademe nakrájenou šunku, klobásu, houby, cibuli, zelenou papriku, kukuřici, posypeme mozzarelou, goudou (ze všech surovin naskládáme pouze polovinu).
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 25 minut.
  5. Druhou polovinu těsta rozválíme do kruhu, položíme na naskládané suroviny a můžeme poskládat zbylé suroviny - znovu šunku, klobásu, houby, ...... a všechno to posypeme goudou poklademe mozzarelu, posypeme strouhaným parmazánem a dáme znovu zapéct.
  6. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 10 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář