Kokosky jsou pro mě neoddělitelnou součástí Vánoc. Jejich vůně vždy naplní celou kuchyni a okamžitě mi navodí sváteční náladu. Připravuji je už roky, během kterých jsem vyzkoušela více receptů. Nejvíce se mi však osvědčil tento. Autor: Xénia Portášová
Kokosky jsou pro mě neoddělitelnou součástí Vánoc. Jejich vůně vždy naplní celou kuchyni a okamžitě mi navodí sváteční náladu. Připravuji je už roky, během kterých jsem vyzkoušela více receptů. Nejvíce se mi však osvědčil tento. Autor: Xénia Portášová
Kokosky jsou křupavé na povrchu a jemné uvnitř. Mají nezaměnitelnou chuť a krásnou vůni. Jejich příprava není náročná. Předtím, než se do ní pustíte, nezapomeňte si upéct kolečka z lineckého těsta, která tvoří základ těchto koláčků.
Marmeláda, kterou použijeme při přípravě kokosek, by měla být mírně kyselá, aby kontrastovala se sladkým krémem. Vhodná je například meruňková nebo rybízová marmeláda.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě