NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Křupavé anglické rohlíky se slaninou. Jakmile je vyzkoušíte, už nikdy nebudete chtít ty z obchodu.
Křupavé anglické rohlíky se slaninou. Jakmile je vyzkoušíte, už nikdy nebudete chtít ty z obchodu.
Recept Křupavé anglické rohlíky se slaninou. Jakmile je vyzkoušíte, už nikdy nebudete chtít ty z obchodu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Anglické rohlíky jsou výborné především na snídani. Vychutnat si je ale můžete také ke svačině nebo večeři, jako my doma. Těsto je uvnitř měkké, zatímco na povrchu dokonale křupavé. Je doplněné o sýr a anglickou slaninu, která mu dodává nezaměnitelnou chuť.

siky.silvia siky.silvia    ·   13.1.2025

Křupavé anglické rohlíky se slaninou. Jakmile je vyzkoušíte, už nikdy nebudete chtít ty z obchodu.

Anglické rohlíky jsou výborné především na snídani. Vychutnat si je ale můžete také ke svačině nebo večeři, jako my doma. Těsto je uvnitř měkké, zatímco na povrchu dokonale křupavé. Je doplněné o sýr a anglickou slaninu, která mu dodává nezaměnitelnou chuť.

30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
350 ml
mléko nebo voda
60 g
změklé máslo
600 g
hladká mouka
2 lžičky
sůl
1 lžička
cukr
30 g
čerstvé droždí
1 ks
bílek
podle potřeby
anglická slanina
podle potřeby
tvrdý sýr (např. eidam nebo cheddar)
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Domácí anglické rohlíky chutnají mnohem lépe než ty z obchodu. Jsou křupavé, čerstvé a kromě slaniny a sýra je můžete doplnit čímkoli chcete. Jejich příprava je jednoduchá. Jakmile připravíte kynuté těsto, stačí rohlíky vytvarovat a dát péct.

  1. Mléko nebo vodu ohřejeme, přimícháme cukr, rozdrobíme droždí a počkáme, až vznikne kvásek.
  2. Do mísy nasypeme mouku, máslo, sůl, hotový kvásek a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  3. Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na 8 menších částí, ze kterých vytvarujeme rohlíky. Ty přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a necháme je ještě 20 minut kynout.
  4. Těsně před pečením rohlíky potřeme vaječným bílkem, uprostřed je nařízneme a navrch položíme slaninu a sýr.
  5. Takto připravené rohlíky pečeme při teplotě 180 °C přibližně 15 až 20 minut.

Stejně jako tradiční kynuté koláče, i anglické rohlíky nechte před podáváním vychladnout. Poté je můžete servírovat samotné nebo s čerstvou zeleninou. Výborně se k nim hodí rajčata, paprika a ředkvičky. Na posypání je možné použít jakýkoli tvrdý sýr. Já jsem zvolila cheddar.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář