NejRecept.cz Dezerty Moučníky Křupavé babiččiny šátečky s džemem
Křupavé babiččiny šátečky s džemem
Recept Křupavé babiččiny šátečky s džemem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Jemné, tenké a křupavé těsto na povrchu, uvnitř měkoučké a rozplývající se na jazyku a plné sladké meruňkové marmelády. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   2.3.2016

Křupavé babiččiny šátečky s džemem

Jemné, tenké a křupavé těsto na povrchu, uvnitř měkoučké a rozplývající se na jazyku a plné sladké meruňkové marmelády. Autor: Triniti

80 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
1 kg
hladká mouka
250 ml
voda
250 ml
mléka
30 g
droždí
4 ks
žloutek
2 lžíce
kr. cukr
1/2 lžičky
sůl
1 bal.
vanilkový cukr
1 lžíce
citronová kůra
100 ml
olej

Dále budeme potřebovat:

marmeláda na plnění
máslo na pomazání 250 g
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
80 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Mléko zahřejeme, přidáme kr. cukr a droždí. Necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  2. V druhé misce smícháme všechny ostatní suroviny, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme kynout.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, potřeme ho máslem nebo jiným tukem a přeložíme ho z kraje směrem do středu, jak vidíme na obrázku. Přeložené těsto rozválíme znovu na velký obdélník a necháme kynout 15 - 20 minut. Nakynuté těsto znovu rozválíme a postup opakujeme ještě 3 krát.
  4. Výsledné těsto rozválíme na obdélník, který nakrájíme na čtverečky, navrstvíme lžičku marmelády a přeložíme na trojúhelník. 2 rohy spojíme do tvaru "tortelliny" a ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů 15 - 20 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář