NejRecept.cz Přílohy Brambory Bramboráky Křupavé bramborové placky s kuřecí směsí podle Martina
Křupavé bramborové placky s kuřecí směsí podle Martina
Recept Křupavé bramborové placky s kuřecí směsí podle Martina
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Martin Čzedron

Jídlo, které má u nás doma rád snad každý. Určitě vyzkoušejte. Přílohu obměňuji, někdy dělám rýži, někdy opékané brambory a tentokrát to byly pravé česnekové bramboráky s majoránkou. Autor: Martin Čzedron

NejLucka NejLucka    ·   17.7.2024

Křupavé bramborové placky s kuřecí směsí podle Martina

Jídlo, které má u nás doma rád snad každý. Určitě vyzkoušejte. Přílohu obměňuji, někdy dělám rýži, někdy opékané brambory a tentokrát to byly pravé česnekové bramboráky s majoránkou. Autor: Martin Čzedron

55 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
1/2 kg
kuřecí maso
1 ks
vejce
trochu
solamyl
1 ks
pór
1 ks
cibule
1 sklenice
červená kapie
200 ml
bílé víno
podle chuti
sójová omáčka
podle chuti
hrášek

Bramborové placky

podle potřeby
brambory
podle potřeby
hladká mouka
podle potřeby
vejce
podle chuti
česnek
podle chuti
majoránka
podle chuti
sůl
podle chuti
pepř
Postup receptu
Vytisknout
55 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Bramborové placky jsou skvělou přílohou. Můžete vyzkoušet můj recept nebo si zkusit jiný z kategorie - bramboráky.

  1. Bramborové placky připravíme obvyklým způsobem, a to tak, že brambory nastrouháme na hrubém struhadle, vodu slijeme, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hustší těsto, ze kterého odebíráme menší kousky, které tvarujeme lžící do placky a smažíme na rozpálené pánvi z obou stran do zlatova.
  2. Maso nakrájíme na nudličky, přidáme vejce a solamyl. Necháme odležet v chladničce asi půl hodiny. Potom odleželé maso dáme rovnou na rozpálenou pánev s olejem, postupně přidáváme nakrájenou cibuli, pórek, hrášek a červenou kapii.
  3. Podlijeme trochou vína a dochutíme sójovou omáčkou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář