NejRecept.cz Pečivo Veky a bagety Křupavé česnekové bagety
Křupavé česnekové bagety
Recept Křupavé česnekové bagety
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Výborné domácí křupavé bagety, které jsou doplněny česnekem a různými bylinkami. Skvělé domácí pečivo! Autor: Jaja

Jaja79    ·   5.2.2015

Křupavé česnekové bagety

Výborné domácí křupavé bagety, které jsou doplněny česnekem a různými bylinkami. Skvělé domácí pečivo! Autor: Jaja

80 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

400 g
hladká mouka
1 lžička
kr. cukr
1/2 lžičky
sůl
7 g
sušené droždí (nebo 20 g čerstvé)
260 ml
mléka
50 g
máslo

Náplň:

80 g
máslo
8 stroužky
česnek
2-3 lžíce
nasekaná petrželka
sůl

Dále budeme potřebovat:

1 ks
vejce
Postup receptu
Vytisknout
80 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Nejdříve si připravíme náplň. Máslo, sůl a prolisovaný česnek si spolu důkladně vymícháme. Přidáme nasekanou petrželku a odložíme do chladničky.
  2. Mouku si smícháme se sušeným droždím, přidáme cukr, sůl a vlažné mléko. Vše spolu důkladně vyhneteme a nakonec přidáme i rozpuštěné máslo. Promícháme a necháme na teplém místě vykynout.
  3. Vykynuté těsto si dáme na pracovní desku a rozdělíme si ho na menší části - podle toho, jak velké bagety chceme mít. Každou část si rozválíme na kruh, který si potřeme připravenou náplní. Srolujeme a uložíme na plech, který jsme si vystlali papírem.
  4. Nožem si uděláme řezy a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů do zlata, asi 20 min. - sledujeme. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
citronek    ·   8.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

koupím veku,rozřežu,namažu a skládám k sobě.Zabalím do alobalu a peču asi 20 minut pak rozbalím a nechám kůrčičku.Dělám i s rohlíkem

citronek    ·   8.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

koupím veku rozřežu,promažu a dávám k sobě,zabalím do alobalu a peču asi 20 minut,rozdělám alobal a nechám kůrčičku.Dělám to i s rohlíkem

BbičkaAnnička    ·   9.2.2020   ·   Odpovědět   ·  

Když to dám na plech tak už to nenecháme kynout?

NejLucka NejLucka    ·   12.2.2020   ·   Odpovědět   ·  

Nemusíte, pokud chcete více nadýchané, můžete nechat půl hodinu kynout ještě na plechu.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář