Křupavé česnekové bagety

Přidal: Jaja79, 5.2.2015
Kategorie: Veky a bagety, Dezerty, Moučníky, Pečivo
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Výborné domácí křupavé bagety, které jsou doplněny česnekem a různými bylinkami. Skvělé domácí pečivo! Autor: Jaja
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Jaja79, 5.2.2015
Kategorie: Veky a bagety, Dezerty, Moučníky, Pečivo
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
400 ghladká mouka
1 lžičkakr. cukr
1/2 lžičkysůl
7 gsušené droždí (nebo 20 g čerstvé)
260 mlmléka
50 gmáslo
Náplň:
80 gmáslo
8 stroužkyčesnek
2-3 lžícenasekaná petrželka
sůl
Dále budeme potřebovat:
1 ksvejce
- Nejdříve si připravíme náplň. Máslo, sůl a prolisovaný česnek si spolu důkladně vymícháme. Přidáme nasekanou petrželku a odložíme do chladničky.
- Mouku si smícháme se sušeným droždím, přidáme cukr, sůl a vlažné mléko. Vše spolu důkladně vyhneteme a nakonec přidáme i rozpuštěné máslo. Promícháme a necháme na teplém místě vykynout.
- Vykynuté těsto si dáme na pracovní desku a rozdělíme si ho na menší části - podle toho, jak velké bagety chceme mít. Každou část si rozválíme na kruh, který si potřeme připravenou náplní. Srolujeme a uložíme na plech, který jsme si vystlali papírem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Chrumkavé cesnakové bagety.
koupím veku,rozřežu,namažu a skládám k sobě.Zabalím do alobalu a peču asi 20 minut pak rozbalím a nechám kůrčičku.Dělám i s rohlíkem
koupím veku rozřežu,promažu a dávám k sobě,zabalím do alobalu a peču asi 20 minut,rozdělám alobal a nechám kůrčičku.Dělám to i s rohlíkem
Když to dám na plech tak už to nenecháme kynout?
Nemusíte, pokud chcete více nadýchané, můžete nechat půl hodinu kynout ještě na plechu.