Křupavé česnekové bagety

Recept Křupavé česnekové bagety

Přidal: Jaja79, 5.2.2015

Kategorie: Veky a bagety, Dezerty, Moučníky, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Výborné domácí křupavé bagety, které jsou doplněny česnekem a různými bylinkami. Skvělé domácí pečivo! Autor: Jaja

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Jaja79, 5.2.2015

Kategorie: Veky a bagety, Dezerty, Moučníky, Pečivo

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

400 ghladká mouka
1 lžičkakr. cukr
1/2 lžičkysůl
7 gsušené droždí (nebo 20 g čerstvé)
260 mlmléka
50 gmáslo

Náplň:

80 gmáslo
8 stroužkyčesnek
2-3 lžícenasekaná petrželka
sůl

Dále budeme potřebovat:

1 ksvejce

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve si připravíme náplň. Máslo, sůl a prolisovaný česnek si spolu důkladně vymícháme. Přidáme nasekanou petrželku a odložíme do chladničky.
  2. Mouku si smícháme se sušeným droždím, přidáme cukr, sůl a vlažné mléko. Vše spolu důkladně vyhneteme a nakonec přidáme i rozpuštěné máslo. Promícháme a necháme na teplém místě vykynout.
  3. Vykynuté těsto si dáme na pracovní desku a rozdělíme si ho na menší části - podle toho, jak velké bagety chceme mít. Každou část si rozválíme na kruh, který si potřeme připravenou náplní. Srolujeme a uložíme na plech, který jsme si vystlali papírem.
  4. Nožem si uděláme řezy a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů do zlata, asi 20 min. - sledujeme. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU

koupím veku,rozřežu,namažu a skládám k sobě.Zabalím do alobalu a peču asi 20 minut pak rozbalím a nechám kůrčičku.Dělám i s rohlíkem

koupím veku rozřežu,promažu a dávám k sobě,zabalím do alobalu a peču asi 20 minut,rozdělám alobal a nechám kůrčičku.Dělám to i s rohlíkem

Když to dám na plech tak už to nenecháme kynout?

12.2.2020, NejLucka (administrátor) odpovědět00

Nemusíte, pokud chcete více nadýchané, můžete nechat půl hodinu kynout ještě na plechu.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit