Křupavé domácí bagety, které nahradí jakékoliv pečivo z obchodu.

Recept Křupavé domácí bagety, které nahradí jakékoliv pečivo z obchodu.

Přidal: Karambola, 28.1.2021

Kategorie: Veky a bagety, Pečivo

FOTO OD VÁS
Recept Křupavé domácí bagety, které nahradí jakékoliv pečivo z obchodu.
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Když vyzkoušíte tento recept, určitě už bagety z obchodu nekoupíte. Vyzkoušejte. Řeknu vám, s těstem se pracovalo luxusně. Vůbec se při práci netrhalo, nelepilo a bylo dokonale pružné. Autor: Karambola

FOTO OD VÁS
Recept Křupavé domácí bagety, které nahradí jakékoliv pečivo z obchodu.
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Karambola, 28.1.2021

Kategorie: Veky a bagety, Pečivo

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

600 ghladká mouka
350 gteplá voda
30 golivový olej
10 gsušené droždí
8 gsůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do misky nasypeme mouku, přidáme sušené droždí, sůl, olivový olej a na závěr i teplou vodu.
  2. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme 60 minut kynout (zakryté bavlněnou utěrkou).
  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na 3 stejně velké kousky, které v rukou rozmačkáme na placku a srolujeme. Pomáháme si olejem (nepoužívat na podsypávaní mouku). Spoj důkladně uzavřeme a přendáme na papírem vyložený plech na pečení.
  4. Takto na plechu bagety necháme kynout ještě 30 minut a pak je dáme péct. Před pečením povrch nařízneme ostrým nožem nebo žiletkou a posypeme moukou.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi půl hodinu - sledujeme. Po upečení bagety necháme vychladnout na mřížce.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit