NejRecept.cz Pečivo Veky a bagety Křupavé domácí bagety, které nahradí jakékoliv pečivo z obchodu.
Křupavé domácí bagety, které nahradí jakékoliv pečivo z obchodu.
Recept Křupavé domácí bagety, které nahradí jakékoliv pečivo z obchodu.
Foto: Karambola

Když vyzkoušíte tento recept, určitě už bagety z obchodu nekoupíte. Vyzkoušejte. Řeknu vám, s těstem se pracovalo luxusně. Vůbec se při práci netrhalo, nelepilo a bylo dokonale pružné. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   28.1.2021

Křupavé domácí bagety, které nahradí jakékoliv pečivo z obchodu.

Když vyzkoušíte tento recept, určitě už bagety z obchodu nekoupíte. Vyzkoušejte. Řeknu vám, s těstem se pracovalo luxusně. Vůbec se při práci netrhalo, nelepilo a bylo dokonale pružné. Autor: Karambola

120 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
600 g
hladká mouka
350 g
teplá voda
30 g
olivový olej
10 gsušené droždí
8 g
sůl
Postup receptu
Vytisknout
120 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Do misky nasypeme mouku, přidáme sušené droždí, sůl, olivový olej a na závěr i teplou vodu.
  2. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme 60 minut kynout (zakryté bavlněnou utěrkou).
  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na 3 stejně velké kousky, které v rukou rozmačkáme na placku a srolujeme. Pomáháme si olejem (nepoužívat na podsypávaní mouku). Spoj důkladně uzavřeme a přendáme na papírem vyložený plech na pečení.
  4. Takto na plechu bagety necháme kynout ještě 30 minut a pak je dáme péct. Před pečením povrch nařízneme ostrým nožem nebo žiletkou a posypeme moukou.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi půl hodinu - sledujeme. Po upečení bagety necháme vychladnout na mřížce.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Veronika17    ·   2.2.2023   ·   Odpovědět   ·  

Úžasný a ľahký recept. Bagetky sú krásne nadýchané a chrumkavé. Ďakujem 🤩

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář