Křupavé domácí ,,čedar,, krekry

Recept Křupavé domácí ,,čedar,, krekry
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Za 5 minut připravené těsto na domácí sýrové krekry. Vhodné na párty nebo oslavy.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

150 gmáslo
200 gčedar
180 gzakysaná smetana
1 ksžloutek
1/2 lžičkysůl
1 lžičkasladká paprika
špetkapepř
1/2 lžičkyprášku do pečiva
230 ghladká mouka
žloutek na potření
olej na vymazání plechu
sezamová semínka na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Máslo pokojové teploty vymícháme mixérem do pěny, přidáme žloutek, sůl, papriku, pepř a smetanu. Mixérem chvíli šleháme a přidáme na jemném struhadle nastrouhaný čedar nebo jiný tvrdý sýr.
  2. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zpracujeme hladké těsto, které rozválíme mezi dvěma papíry na pečení.
  3. Rádýlkem nakrájíme nejprve na proužky a poté na kosočtverce. Vrch potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme sezamovými semínky.
  4. Opatrně přendáme na olejem vymazaný plech (nebo můžete použít papír na pečení). Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů do zlata.

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit