Křupavé francouzské bagety

Recept Křupavé francouzské bagety

Přidal: Lacusin, 30.3.2020

Kategorie: Veky a bagety, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Konečně jsem našla recept na dokonalé francouzské bagety, které jsou extrémně křupavé. S těstem se pracovalo skvěle, bylo pružné, vůbec se nelepilo. Z této dávky mi vyšly 2 větší bagety. Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Lacusin, 30.3.2020

Kategorie: Veky a bagety, Pečivo

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

1 hrnečekvody
3 hrnečkyhladké mouky
1 balení (10 g)sušené droždí
1 lžičkasoli
1 špektacukru
1 PLoleje (olivový)

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do vlažné vody nasypeme droždí, přidáme cukr a trochu mouky a necháme vzejít kvásek.
  2. Přidáme olej, sůl, zbylou mouku a vymícháme vláčné tužší těsto.
  3. Necháme minimálně 1 hodinu kynout. Pak vytvoříme 2 bagety. Necháme je na plechu ještě minimálně půl hodiny kynout. Pak uděláme na bagetě 3 zářezy.
  4. Dáme péct do trouby vyhřáté na 230 °C. Při nahřívání trouby můžeme dát na spodní rošt kastrůlek s vodou, aby při pečení byla v troubě pára. Bagety pak budou křupavější. Pečeme asi 25 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
17.5.2020, Já77 odpovědět10

Teď jsem udělala a jsou vynikající

6.4.2020, mimah odpovědět10

Bagetky jsem upekla, všem moc chutnaly. Příště do těsta dám sušená rajčata a olivy. Určitě doporučuji!

1.5.2020, NejLucka (administrátor) odpovědět00

díky :)

2.4.2020, keny odpovědět00

Při tomto poměru voda a mouka je těsto řídké takže po vytvarování bagety a následném dokynutí těsto spadne a je z toho veka

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit