NejRecept.cz Pečivo Veky a bagety Křupavé francouzské bagety
Křupavé francouzské bagety
Recept Křupavé francouzské bagety
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lacusin

Konečně jsem našla recept na dokonalé francouzské bagety, které jsou extrémně křupavé. S těstem se pracovalo skvěle, bylo pružné, vůbec se nelepilo. Z této dávky mi vyšly 2 větší bagety. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   30.3.2020

Křupavé francouzské bagety

Konečně jsem našla recept na dokonalé francouzské bagety, které jsou extrémně křupavé. S těstem se pracovalo skvěle, bylo pružné, vůbec se nelepilo. Z této dávky mi vyšly 2 větší bagety. Autor: Lacusin

105 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

1 hrneček
vody
3 hrnečky
hladké mouky
1 balení (10 g)
sušené droždí
1 lžička
soli
1 špekta
cukru
1 PL
oleje (olivový)
Postup receptu
Vytisknout
105 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Do vlažné vody nasypeme droždí, přidáme cukr a trochu mouky a necháme vzejít kvásek.
  2. Přidáme olej, sůl, zbylou mouku a vymícháme vláčné tužší těsto.
  3. Necháme minimálně 1 hodinu kynout. Pak vytvoříme 2 bagety. Necháme je na plechu ještě minimálně půl hodiny kynout. Pak uděláme na bagetě 3 zářezy.
  4. Dáme péct do trouby vyhřáté na 230 °C. Při nahřívání trouby můžeme dát na spodní rošt kastrůlek s vodou, aby při pečení byla v troubě pára. Bagety pak budou křupavější. Pečeme asi 25 minut.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Já77    ·   17.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

Teď jsem udělala a jsou vynikající

mimah    ·   6.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Bagetky jsem upekla, všem moc chutnaly. Příště do těsta dám sušená rajčata a olivy. Určitě doporučuji!

NejLucka NejLucka    ·   1.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

díky :)

keny    ·   2.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Při tomto poměru voda a mouka je těsto řídké takže po vytvarování bagety a následném dokynutí těsto spadne a je z toho veka

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář