Křupavé mini záviny ze zakysané smetany plněné džemem

Recept Křupavé mini záviny ze zakysané smetany plněné džemem
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Poprvé jsem dělala mini záviny plněné domácím jahodovým džemem, který jsem zavařovala ještě v létě. Musím říct, že s těstem se pracuje luxusně, je krásně jemné a vůbec se během válení netrhá. Zakysaná smetana je top produkt, který se přidává do křehkých těst. Naplnit můžete i nutelou nebo rozehřátou čokoládou, nám doma nejvíce chutnají s jahodovým džemem. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Těsto:

250 gmáslo
250 mlzakysaná smetana
2 lžícemoučkový cukr
500 - 550 g hladká mouka

Dále budeme potřebovat:

marmeláda na plnění
1 bal.vanilkový cukr
moučkový cukr na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Máslo utřeme se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem do jednotné hmoty, do které pomalu přidáváme mouku a zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na jednu hodinu.
  2. Z těsta oddělujeme menší kousky, které rozválíme na tenčí plát. Jeden kraj nožem zarovnáme, abychom měli rovnou hranu. Na kraj navrstvíme marmeládu a přeložíme. Nožem odkrojíme v části, kde se končí přeložené těsto a kraj jemně stiskneme. Celou rolku přendáme na papírem vyložený plech a takto postup opakujeme, dokud nemineme celé těsto.
  3. Na plechu nožem nebo ostrou hranou řezáku překrojíme role na menší "záviny" a dáme je péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů po dobu 20-25 minut do zlata.
  4. Upečené necháme mírně vychladnout a posypeme je moučkovým cukrem, který jsme smíchali s vanilkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit