NejRecept.cz Dezerty Štrůdly a záviny Křupavé mini záviny ze zakysané smetany plněné džemem
Křupavé mini záviny ze zakysané smetany plněné džemem
Recept Křupavé mini záviny ze zakysané smetany plněné džemem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   20.11.2017

Křupavé mini záviny ze zakysané smetany plněné džemem

Poprvé jsem dělala mini záviny plněné domácím jahodovým džemem, který jsem zavařovala ještě v létě. Musím říct, že s těstem se pracuje luxusně, je krásně jemné a vůbec se během válení netrhá. Zakysaná smetana je top produkt, který se přidává do křehkých těst. Naplnit můžete i nutelou nebo rozehřátou čokoládou, nám doma nejvíce chutnají s jahodovým džemem. Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

250 g
máslo
250 ml
zakysaná smetana
2 lžíce
moučkový cukr
500 - 550 g hladká mouka

Dále budeme potřebovat:

marmeláda na plnění
1 bal.
vanilkový cukr
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo utřeme se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem do jednotné hmoty, do které pomalu přidáváme mouku a zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na jednu hodinu.
  2. Z těsta oddělujeme menší kousky, které rozválíme na tenčí plát. Jeden kraj nožem zarovnáme, abychom měli rovnou hranu. Na kraj navrstvíme marmeládu a přeložíme. Nožem odkrojíme v části, kde se končí přeložené těsto a kraj jemně stiskneme. Celou rolku přendáme na papírem vyložený plech a takto postup opakujeme, dokud nemineme celé těsto.
  3. Na plechu nožem nebo ostrou hranou řezáku překrojíme role na menší "záviny" a dáme je péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů po dobu 20-25 minut do zlata.
  4. Upečené necháme mírně vychladnout a posypeme je moučkovým cukrem, který jsme smíchali s vanilkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář