Křupavé oříšky v karamelu a oplatce - GRILÁŽKY

Spojení karamelu a křupavých oříšků je u nás doma oblíbenou sladkou dobrotou. No řekněte, nevypadají skvěle? Autor: Mineralka

Recept Křupavé oříšky v karamelu a oplatce - GRILÁŽKY

Suroviny

300 gnahrubo nasekaných vlašských ořechů
3 ksvejce
300 gcukru
250 gmásla
2 ksoplatky
Karamel:
300 gcukru

Postup přípravy

  1. Vajíčka, cukr a máslo dáme do hrnce, přidáme nasekané ořechy a vaříme na mírném ohni za stálého míchání, dokud hmota nezhoustne.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Na pánvi cukr zkaramelizujeme, dáváme pozor, aby se nepřipálil. Pokud děláme najednou krém a karamel, časově vám to vyjde stejně. Nádivka i karamel se spraví časově nastejno.
  3. Nádivku odstraníme z tepla a vmícháme ji do karamelu. Hmotu ještě horkou nalijeme na oplatky a zakryjeme druhou oplatkou. Zatížíme na několik hodin, nebo dokud nádivka nevychladne. Vrch můžeme pocakať čokoládou, nemusíme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce