NejRecept.cz Pizza Pizza tyčinky Křupavé pizzové a škvarkové tyčinky z kynutého těsta.
Křupavé pizzové a škvarkové tyčinky z kynutého těsta.
Recept Křupavé pizzové a škvarkové tyčinky z kynutého těsta.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Nedávno jsem dostala chuť na něco slaného, proto jsem se rozhodla upéct pizzové a škvarkové tyčinky. Hotové byly téměř okamžitě a vydržely mi hned několik dní, takže jsem měla co nabídnout i návštěvě, která přišla.

siky.silvia siky.silvia    ·   13.3.2025

Křupavé pizzové a škvarkové tyčinky z kynutého těsta.

Nedávno jsem dostala chuť na něco slaného, proto jsem se rozhodla upéct pizzové a škvarkové tyčinky. Hotové byly téměř okamžitě a vydržely mi hned několik dní, takže jsem měla co nabídnout i návštěvě, která přišla.

35 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

600 g
hladká mouka
6 lžic
olivový olej
1 lžička
krupicový cukr
2 lžičky
sůl
300 g
vlažná voda
20 g
droždí

Pizzová náplň:

40 g
šunka
40 g
sýr (mozzarella, eidam)
4 lžíce
kečup
1 stroužek
česnek
1 lžička
oregano
1 lžička
pizza koření

Škvarková náplň:

podle potřeby
mleté škvarky
podle chuti
sůl
podle chuti
koření
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření

Tyčinky jsem dělala dvojí – pizzové a škvarkové, aby měla rodina i hosté na výběr. Oba druhy chutnaly výborně a už se těším, kdy je udělám znovu. Tentokrát možná i z dvojité dávky. Byly skutečně tak dobré.

  1. Vodu ohřejeme, přidáme do ní cukr, rozdrobíme droždí a počkáme, dokud nevznikne kvásek.
  2. Do mísy dáme všechny suroviny na těsto, přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Já jsem použila kuchyňský robot – doporučuji hníst déle, aby se s těstem pak lépe pracovalo.
  3. Hotové těsto zakryjeme utěrkou a necháme alespoň hodinu kynout.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části. Každou rozválíme na obdélník, na polovinu natřeme náplň, přikryjeme druhou nenatřenou polovinou a nakrájíme na pásky široké přibližně 2 cm. Konce pásků stočíme proti sobě, čímž vznikne pěkný stočený design.
  5. Pizza náplň: Šunku, sýr a kečup rozmixujeme. Přidáme prolisovaný česnek, oregano, pizza koření a důkladně promícháme.
  6. Škvarková náplň: Škvarky smícháme se solí a kořením.
  7. Naplněné tyčinky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Zde je necháme ještě dokynout a před pečením lehce postříkáme vodou.
  8. Tyčinky vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 210 °C přibližně 12 až 15 minut.

Tyčinky z kynutého těsta jsou nejchutnější v den pečení. Aby náhodou neztvrdly, skladujte je v uzavíratelné nádobě. Nemáte čas připravovat kynuté těsto, ale potřebujete něčím pohostit návštěvu? Vyzkoušejte tyto tyčinky z listového těsta, které budete mít hotové do 30 minut.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář