Křupavé řízky obalené v netradičním trojobalu

Lahodné, křupavé a měkké smažené řízky z vepřové plece.

Přidal:, 24.12.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Maso, Vepřové
Recept Křupavé řízky obalené v netradičním trojobalu

Suroviny

2 plátkyvepřové plece
1 šálekstrouhanka
1 šálekhladká mouka
1 lžícečervená mletá paprika
3 ksvejce
2 lžícečerstvá petrželka
2 lžícehořčice
20 gmáslo
sůl, pepř
olej na smažení

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, osušíme a zakryjeme potravinářskou fólií a pořádně naklepeme na tenký plát.Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  2. Plátek osolíme a opepříme podle chuti.
  3. V misce utřeme vajíčka, přidáme nasekanou petrželkou, špetku soli, hořčici a koření. Důkladně vidličkou vyšleháme.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  4. Na talíři smícháme hladkou mouku s červenou mletou paprikou.
  5. Do druhého talíře nasypeme strouhanku a obalíme jako v klasickém trojobalu. Mouka - vajíčko - strouhanka.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  6. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran do zlata. Dobrou chuť!

Zdroj. Coolinarika