Křupavé rohlíčky plněné zelím

Přidal: Romča Važa, 17.12.2015
Kategorie: Moučníky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Křupavé rohlíčky plněné zelím od Romči. Chutnají výborně teplé i studené.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Romča Važa, 17.12.2015
Kategorie: Moučníky
SUROVINY
Těsto:
450 ghladké mouky
1 lžičkasoli
1 sáčekdroždí
350 mlvlahého ,mléka
75 mlrostlinného oleje
Zelí:
1 sáčekkysaného zelí
1 kscibule
1 ksjablko
dle chutisůl a pepř
trochu vodyna podlití
dle potřebysůl a kmín na posypání
- Všechny suroviny dáme do mísy a dobře propracujeme a nepřidáváme žádnou mouku, brzy se těsto spojí a krásně vypracuje
a nebude se chytat mísy, těsto bude krásně hladké. - Necháme ho vykynout a utvoříme rohlíčky, které naplníme zelím, potřeme žloutkem a posypeme solí a kmínem.
- Zelí si připravíme předem, aby vychladlo. Kysané zelí propláchneme, vymačkáme a nakrájíme, aby nebylo příliš dlouhé. Dáme na pánev na cibuli, opepříme, nastrouháme do něj jedno jablko, trochu podlijeme vodou a dusíme. Podle potřeby přisladíme nebo naopak přikyselíme citronem.
- Necháme vychladnout a přebytečnou vodu vymačkáme.
- Pečeme na 180 st. dozlatova. Chutnají výborně teplé i studené.
KOMENTÁŘE K RECEPTU