Křupavé rohlíčky s bohatou makovou náplní
S bohatou nádivkou, měkoučké, ale přitom křupavé makové rohlíčky. Pokud máte rádi makové koláče jako já, určitě vyzkoušejte tyto extra makové rohlíčky, které jsou po upečení krásně křupavé. Už dlouho jsem hledala dobrý recept na makové croissanty a tento je top. S těstem se pracuje luxusně, vůbec se mi nelepilo na pracovní desku a makovou náplň jsem trochu také měla přiměřeně hustou/řídkou, takže se skvěle natírala. Určitě zkuste, jsou fantastické. Autor: Jaja79
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
200 gmletý mák
120 gkr. cukr
100 mlmléko
citronová kůra na ochucení
375 ghladká mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
150 gmáslo
1 ksvejce
60 gmoučkový cukr
1 kscitron - šťáva + kůra
75 mlmléko
- Nejdříve si připravíme nádivku. V hrnci zahřejeme mléko, přidáme cukr a necháme vřít. Když se cukr rozpustil, mléko odstavíme, přidáme citronovou kůru na chuť a nakonec přimícháme mák. Necháme vychladnout.
- Do hluboké misky prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, moučkový cukr a na kostičky nakrájené studené máslo. Zpracujeme sypké těsto, přidáme vajíčka, šťávu a kůru z citronu a pomalu přiléváme mléko pokojové teploty. Zpracujeme hladké těsto, které se nelepí na ruce.
- Těsto rozdělíme na 3 stejně velké kousky, zabalíme je do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně jednu hodinu.
KOMENTÁŘE K RECEPTU