NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Křupavé sněhové pusinky ze 2 ingrediencí. Takto si zajistíte, že budou hladké a bez krystalků.
Křupavé sněhové pusinky ze 2 ingrediencí. Takto si zajistíte, že budou hladké a bez krystalků.
Recept Křupavé sněhové pusinky ze 2 ingrediencí. Takto si zajistíte, že budou hladké a bez krystalků.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Podoláková Burkartová

Sněhové pusinky jsou jednoduchým a velmi dobrým dezertem, který se hodí kdykoliv během roku. Já je připravuji i na Vánoce, kdy dokonale ozdobí stůl. Pokud by se vám zdály bílé příliš nudné, můžete do bílků přidat pár kapek barviva a dodat jim červený, zelený nebo žlutý nádech. Autor: Jana Podoláková Burkartová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   22.12.2024

Křupavé sněhové pusinky ze 2 ingrediencí. Takto si zajistíte, že budou hladké a bez krystalků.

Sněhové pusinky jsou jednoduchým a velmi dobrým dezertem, který se hodí kdykoliv během roku. Já je připravuji i na Vánoce, kdy dokonale ozdobí stůl. Pokud by se vám zdály bílé příliš nudné, můžete do bílků přidat pár kapek barviva a dodat jim červený, zelený nebo žlutý nádech. Autor: Jana Podoláková Burkartová

20 min
Čas přípravy
120 min
Čas vaření
Suroviny
3 ks
bílek
200 g
krystalový nebo moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
120 min
Čas vaření

Sněhové pusinky obvykle připravuji těsně před Vánocemi. Důvodem je hlavně to, že do nich používám bílky, které mi vždy zbydou po pečení jiného vánočního cukroví. Takto mám jistotu, že se mi v lednici nezkazí a nebudu je muset vyhodit.

  1. Bílky a cukr necháme rozpustit ve vodní lázni, díky čemuž si zajistíme, že výsledné pusinky budou hladké a nebudou obsahovat malé krystalky.
  2. Když se směs rozpustí, dáme ji do robota. Já šlehala nejprve na 3. a pak na 4. stupni ze šesti.
  3. Bílky šleháme, dokud sníh není úplně tuhý. Pokud chcete pusinky barevné, v tomto kroku přidejte kapku potravinářského barviva. Já nepřidala, chtěla jsem, aby byly bílé.
  4. Ušlehaný sníh vložíme do cukrářského sáčku a stříkáme ho na plech vyložený papírem na pečení.
  5. Připravené pusinky sušíme přibližně 2 hodiny na 100 °C. Po vytažení z trouby je necháme vychladnout. Správně usušené pusinky musí o sebe jakoby "cinknout". Tehdy víte, že jsou skutečně hotové.

Po vychladnutí můžete pusinky ihned konzumovat nebo ozdobit čokoládou či krémem. V případě krému mějte na paměti, že životnost pusinek je kratší, proto je co nejdříve snězte a skladujte na suchém a tmavém místě.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář