Křupavé tvarohové preclíky
Nenáročné tvarohové preclíky, které si připravíte v pohodlí svého domova. Postačí Vám k tomu formička ve tvaru preclíka a pečení může začít.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
100 gmáslo
300 gtvaroh
300 ghladká mouka
1 lžičkasůl
2 ksžloutky
1 ksvejce na potření
sezamová nebo maková semínka
- Mouku si prosejeme přes sítko, osolíme. K tvarohu si přidáme žloutky a měkké máslo. Důkladně spolu vše promícháme a postupně přidáváme mouku, dokud nemáme hladké těsto.
- Zpracované těsto si zabalíme do fólie a odložíme do lednice na 1 hodinu.
- Odleželé těsto si rozválíme na tloušťku 0,5 cm a pomocí formičky si vykrajujeme preclíky. Ukládáme je na plech, který jsme si vyložili papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů po dobu asi 15 minut. Před tím, než je vložíme do trouby, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamem nebo mákem. Dobrou chuť!
Zdroj: Coolinarika
KOMENTÁŘE K RECEPTU