NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Vanilkové rohlíčky Křupavé vanilkové rohlíčky
Křupavé vanilkové rohlíčky
Recept Křupavé vanilkové rohlíčky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   19.11.2014

Křupavé vanilkové rohlíčky

Vynikající křupavé vanilkové rohlíčky na vánoční posezení. Byli výborné, doma mi to brali ještě z plechu. Velmi oblíbené na tyto svátky. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

250 g
máslo
3 ks
žloutky
180 g
zakysaná smetana
500 g
hladká mouka
1/2 ks
citron - šťáva + kůra
1 bal.
vanilkový cukr

Dále budeme potřebovat:

moučkový cukr na poypanie
vanilkový cukr na posypání
džem na plnění
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo si necháme odstát, aby dostalo pokojovou teplotu. Přidáme k němu žloutky a zakysanou smetanu. Pomocí mixéru vymícháme a následně přidáme citronovou kůru a šťávu, vanilkový cukr a mouku. Uhněteme hladké těsto, které necháme odstát cca půl hodinu. Rozdělíme si těsto na 10 stejných dílků.
  2. Každou část si vytvarujeme do tvaru malého lívance a srolujeme. Umístíme je na plech, který zakryjeme fólií a necháme v chladničce odstát 24 hodin.
  3. Z takto připraveného odleželého těsta ve tvaru lívanců si nakrájíme trojúhelníky (8 ks) a stočíme je do tvaru croissantu (můžeme naplnit džemem nebo jinou nádivkou). Ukládáme na plech, který jsme si vystlali papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut.
  4. Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Dobrou chuť!

 

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář