Křupavé vanilkové rohlíčky

Recept Křupavé vanilkové rohlíčky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vynikající křupavé vanilkové rohlíčky na vánoční posezení. Byli výborné, doma mi to brali ještě z plechu. Velmi oblíbené na tyto svátky. Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Těsto:

250 gmáslo
3 ksžloutky
180 gzakysaná smetana
500 ghladká mouka
1/2 kscitron - šťáva + kůra
1 bal.vanilkový cukr

Dále budeme potřebovat:

moučkový cukr na poypanie
vanilkový cukr na posypání
džem na plnění

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Máslo si necháme odstát, aby dostalo pokojovou teplotu. Přidáme k němu žloutky a zakysanou smetanu. Pomocí mixéru vymícháme a následně přidáme citronovou kůru a šťávu, vanilkový cukr a mouku. Uhněteme hladké těsto, které necháme odstát cca půl hodinu. Rozdělíme si těsto na 10 stejných dílků.
  2. Každou část si vytvarujeme do tvaru malého lívance a srolujeme. Umístíme je na plech, který zakryjeme fólií a necháme v chladničce odstát 24 hodin.
  3. Z takto připraveného odleželého těsta ve tvaru lívanců si nakrájíme trojúhelníky (8 ks) a stočíme je do tvaru croissantu (můžeme naplnit džemem nebo jinou nádivkou). Ukládáme na plech, který jsme si vystlali papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut.
  4. Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Dobrou chuť!

 

 
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit