NejRecept.cz Pečivo Chléb Křupavý chléb s kořením
Křupavý chléb s kořením
Recept Křupavý chléb s kořením
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   6.3.2015

Křupavý chléb s kořením

Křupavý domácí chléb. Připravený ze žitné a obyčejné mouky, s přidáním medu a různého koření.

NEJLEPŠÍ RECEPTY

Suroviny

Budeme potřebovat:

300 g
pšeničná mouka
300 g
žitná mouka
5 lžic
olej
1 lžíce
med
1 bal.
sušené droždí
voda
tymián
kmín
bazalka
rozmarýn
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Sušené droždí smícháme s moukou. Přidáme olej, med, různé bylinky/koření a postupně přidáváme vodu, dokud nevypracujeme hladké těsto, které se nelepí na ruce (nebo vařečku).
  2. Zpracované těsto necháme na teplom místě nakynout. Vykynuté těsto rozdělíme na menší části, vytvarujeme chléb a uložíme do formy, kterou jsme vymazali olejem.
  3. Necháme znovu odstát na teplém místě cca 45 minut zakryté utěrkou. Po uplynutí doby ostrým nožem nařízneme povrch těsta a posypeme 1 lžící mouky.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 250 stupňů cca 10 minut, následně teplotu snížíme na 220 stupňů a pečeme dalších 30 minut. Upečený chléb potřeme vodou a zakryjeme utěrkou. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

Video ochutnávky

Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte

Sbírky receptů

Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě

Více sbírek
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Nejnovější recepty

Každý den tipy na chutný chod pro celou rodinu

Více receptů