NejRecept.cz Pečivo Veky a bagety Křupavý francouzský sendvič croque madame s bešamelem a vajíčkem.
Křupavý francouzský sendvič croque madame s bešamelem a vajíčkem.
Recept Křupavý francouzský sendvič croque madame s bešamelem a vajíčkem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Croque Madame je obdoba francouzského sendviče croque monsieur, který vznikl před více než 100 lety. V překladu tento název doslova znamená "křupavý pán/dáma". Sendvič je výborný a velmi sytý. Je ideální na snídani i večeři.

Ivana Reisingerová Ivana Reisingerová    ·   1.10.2024

Křupavý francouzský sendvič croque madame s bešamelem a vajíčkem.

Croque Madame je obdoba francouzského sendviče croque monsieur, který vznikl před více než 100 lety. V překladu tento název doslova znamená "křupavý pán/dáma". Sendvič je výborný a velmi sytý. Je ideální na snídani i večeři.

15 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Sendvič

2 plátky
sendvič
1 plátek
šunka
podle chuti
dijonská hořčice
podle potřeby
sýr
1 ks
vejce

Bešamel

podle potřeby
máslo
podle potřeby
hladká mouka
podle potřeby
mléko
podle chuti
sůl
špetka
muškátový oříšek
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Croque Madame nejen skvěle chutná, ale také dobře vypadá, takže ho můžete bez obav připravit i pro návštěvu. Křupavý sendvič, který je doplněný vajíčkem, se dá podávat samostatně nebo s čerstvou zeleninou či zeleninovým salátem.

  1. Plátky sendviče opečeme z obou stran na suché pánvi nebo v troubě.
  2. Spodní plátek sendviče potřeme bešamelem. Bešamel připravíme tak, že v hrnci rozpustíme máslo, které zaprášíme moukou. Všechno promícháme a když se začnou objevovat menší bublinky, necháme ještě přibližně 3 minuty vařit a začneme přidávat teplé mléko. Bešamel vaříme dalších 5 minut. Osolíme a dochutíme muškátovým oříškem.
  3. Na bešamelovou vrstvu položíme plátek šunky, kterou potřeme dijonskou hořčicí a posypeme nastrouhaným sýrem.
  4. Na sýr položíme druhý plátek sendviče, který také potřeme bešamelem, posypeme sýrem a pečeme 5 až 10 minut při 200 °C.
  5. Na hotový sendvič dáme volské oko a podáváme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář