Křupavý hrnkový domácí chléb bez hnětení

Recept Křupavý hrnkový domácí chléb bez hnětení

Přidal: Mineralka, 19.10.2020

Kategorie: Chléb, Pečivo

FOTO OD VÁS
Recept Křupavý hrnkový domácí chléb bez hněteníRecept Křupavý hrnkový domácí chléb bez hnětení
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Ze včera nám zbyl už jen malý kousek chleba a do obchodu se mi vůbec nechtělo jít, tak jsem hledala recept na chutný křupavý domácí chléb, který nebude zdlouhavý na přípravu. Našla jsem recept, který jsem si trochu upravila a výsledný efekt byl na jednotku. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Recept Křupavý hrnkový domácí chléb bez hněteníRecept Křupavý hrnkový domácí chléb bez hnětení
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Mineralka, 19.10.2020

Kategorie: Chléb, Pečivo

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 hrnek = 250 ml
3 hrnkyhladká mouka
1 a 1/2 hrnkuvlažná voda
1/2 lžičkysušené droždí
1 a 1/2 lžičkysůl
podle chutikmín

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do misky dáme všechny suroviny a vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme sáčkem nebo potravinářskou fólií a necháme kynout 12 hodin. Těsto jsem připravovala večer a nechala kynout celou noc. Ráno jsem už jen zpracovala do pěkného bochníku a nechala hodinu kynout na pracovní desce.
  2. Troubu jsem vyhřála na 230 stupňů spolu s nádobou, ve které jsem chléb pekla. Do horké nádoby jsem vložila chléb, zakryla poklopem a pekla jsem půl hodinu při 230 stupních.
  3. Po půl hodině jsem odokryla a dopekla, trvalo to asi 20 minut.
  4. Hotový chléb jsem potřela vodou a chléb byl hotový.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
22.10.2020, Smerfka odpovědět10

Chlebik jsem zkousela a je vyborny , jen to testo je tekutejsi , tak priste dam truchu mene vody.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit