NejRecept.cz Pečivo Chléb Křupavý hrnkový domácí chléb bez hnětení
Křupavý hrnkový domácí chléb bez hnětení
Recept Křupavý hrnkový domácí chléb bez hnětení
Foto: Mineralka

Ze včera nám zbyl už jen malý kousek chleba a do obchodu se mi vůbec nechtělo jít, tak jsem hledala recept na chutný křupavý domácí chléb, který nebude zdlouhavý na přípravu. Našla jsem recept, který jsem si trochu upravila a výsledný efekt byl na jednotku. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   19.10.2020

Křupavý hrnkový domácí chléb bez hnětení

Ze včera nám zbyl už jen malý kousek chleba a do obchodu se mi vůbec nechtělo jít, tak jsem hledala recept na chutný křupavý domácí chléb, který nebude zdlouhavý na přípravu. Našla jsem recept, který jsem si trochu upravila a výsledný efekt byl na jednotku. Autor: Mineralka

30 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 hrnek = 250 ml
3 hrnky
hladká mouka
1 a 1/2 hrnku
vlažná voda
1/2 lžičky
sušené droždí
1 a 1/2 lžičky
sůl
podle chuti
kmín
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
  1. Do misky dáme všechny suroviny a vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme sáčkem nebo potravinářskou fólií a necháme kynout 12 hodin. Těsto jsem připravovala večer a nechala kynout celou noc. Ráno jsem už jen zpracovala do pěkného bochníku a nechala hodinu kynout na pracovní desce.
  2. Troubu jsem vyhřála na 230 stupňů spolu s nádobou, ve které jsem chléb pekla. Do horké nádoby jsem vložila chléb, zakryla poklopem a pekla jsem půl hodinu při 230 stupních.
  3. Po půl hodině jsem odokryla a dopekla, trvalo to asi 20 minut.
  4. Hotový chléb jsem potřela vodou a chléb byl hotový.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Smerfka    ·   22.10.2020   ·   Odpovědět   ·  

Chlebik jsem zkousela a je vyborny , jen to testo je tekutejsi , tak priste dam truchu mene vody.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář