NejRecept.cz Zavařeniny Řepa Křupavý salát z červené řepy a zelí.
Křupavý salát z červené řepy a zelí.
Recept Křupavý salát z červené řepy a zelí.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Řepa má mnoho přínosů pro lidský organismus. Obsahuje vysoký podíl vitamínů a minerálů, díky čemuž efektivně podporuje zdraví. Při nákupu jsem ji proto vložila do košíku a připravila z ní tento výborný salát.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   16.10.2024

Křupavý salát z červené řepy a zelí.

Řepa má mnoho přínosů pro lidský organismus. Obsahuje vysoký podíl vitamínů a minerálů, díky čemuž efektivně podporuje zdraví. Při nákupu jsem ji proto vložila do košíku a připravila z ní tento výborný salát.

30 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Řepa

2,5 kg
červená řepa
2,5 kg
hlávkové zelí
500 g
cibule
3 lžíce
sůl
1/2 lžíce
kmín
podle potřeby
křen

Nálev

1,5 l
voda
500 ml
ocet
400 g
krystalový cukr
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření

Z červené řepy si můžete připravit různé pokrmy. Skvělá je například omáčka na špagety či dokonce čokoládový koláč. Případně můžete vyzkoušet tento zdravý salát, jehož součástí je i zelí.

  1. Z vody, octa a cukru uvaříme nálev, který necháme vychladnout.
  2. Mezitím, co nálev chladne, uvaříme řepu, kterou následně nahrubo nastrouháme.
  3. Zelí očistíme a nastrouháme na jemnější nudličky. Přidáme řepu, na měsíčky nakrájenou cibuli, osolíme, přidáme kmín a křen, promícháme a zalijeme nálevem. Takto připravenou směs uložíme na chladné místo a necháme 24 hodin stát. Občas promícháme.
  4. Odleželou řepu se zelím naplníme do sklenic a sterilizujeme přibližně 15 minut při teplotě 90 °C.

Hotový salát je křupavý i měsíce po sterilizaci. Díky sladkokyselé chuti se hodí k rizotu, grilovanému masu i bramborákům.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář