NejRecept.cz Maso Krůtí maso Krůtí pečeně s raným zelím a bramborem
Krůtí pečeně s raným zelím a bramborem
Recept Krůtí pečeně s raným zelím a bramborem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Vypadá to luxusně. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   8.4.2016

Krůtí pečeně s raným zelím a bramborem

Vypadá to luxusně. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
1 ks
chlazené krůtí horní stehno s kostí
100 g
uzeného špeku
1 lžíce
sádla
1 lžíce
másla
1 lžíce
sušené majoránky
2 stroužky
česneku
2 lžičky
drceného kmínu
dle chuti
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Česnek prolisujeme a všechno koření vč. česneku promícháme v oleji. Osolíme dle chuti.
  2. Touo směsí pořádně promasírujeme maso ze všech stran. V uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici.
    Do pekáčku dáme slaninu nakrájenou na hranolky, přidáme sádlo a vložíme maso.
  3. Podlejeme cca 200 ml vody a přikryté pečeme v troubě na 200 st. 1,5 hodiny. Během pečení přeléváme maso výpekem a dle potřeby přidáváme vodu.
  4. Poté odklopíme a dopékáme další cca půl hoďku na barvu. Asi 10 min. před vypnutím trouby přidáme máslo.
  5. Jako příloha se hodí např. rýže, ale my to rádi s raným zelím a bramborem.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář