Krůtí pečeně s raným zelím a bramborem

Vypadá to luxusně. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 8.4.2016
Kategorie: Krůtí, Maso, Oběd
Recept Krůtí pečeně s raným zelím a bramborem

Suroviny

1 kschlazené krůtí horní stehno s kostí
100 guzeného špeku
1 lžícesádla
1 lžícemásla
1 lžícesušené majoránky
2 stroužkyčesneku
2 lžičkydrceného kmínu
dle chutisůl

Postup přípravy

  1. Česnek prolisujeme a všechno koření vč. česneku promícháme v oleji. Osolíme dle chuti.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Touo směsí pořádně promasírujeme maso ze všech stran. V uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici.
    Do pekáčku dáme slaninu nakrájenou na hranolky, přidáme sádlo a vložíme maso.
  3. Podlejeme cca 200 ml vody a přikryté pečeme v troubě na 200 st. 1,5 hodiny. Během pečení přeléváme maso výpekem a dle potřeby přidáváme vodu.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Poté odklopíme a dopékáme další cca půl hoďku na barvu. Asi 10 min. před vypnutím trouby přidáme máslo.
  5. Jako příloha se hodí např. rýže, ale my to rádi s raným zelím a bramborem.Tip: Jahodový džem bez chemie

Autor: Naďa I. (Rebeka)