Krůtí pečeně s raným zelím a bramborem

Přidal: rebeka, 8.4.2016
Kategorie: Krůtí maso, Maso, Oběd
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Vypadá to luxusně. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: rebeka, 8.4.2016
Kategorie: Krůtí maso, Maso, Oběd
SUROVINY
1 kschlazené krůtí horní stehno s kostí
100 guzeného špeku
1 lžícesádla
1 lžícemásla
1 lžícesušené majoránky
2 stroužkyčesneku
2 lžičkydrceného kmínu
dle chutisůl
- Česnek prolisujeme a všechno koření vč. česneku promícháme v oleji. Osolíme dle chuti.
- Touo směsí pořádně promasírujeme maso ze všech stran. V uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici.
Do pekáčku dáme slaninu nakrájenou na hranolky, přidáme sádlo a vložíme maso. - Podlejeme cca 200 ml vody a přikryté pečeme v troubě na 200 st. 1,5 hodiny. Během pečení přeléváme maso výpekem a dle potřeby přidáváme vodu.
- Poté odklopíme a dopékáme další cca půl hoďku na barvu. Asi 10 min. před vypnutím trouby přidáme máslo.
- Jako příloha se hodí např. rýže, ale my to rádi s raným zelím a bramborem.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
KOMENTÁŘE K RECEPTU