Krůtí prsa v jablečném těstíčku

Dnes jsem zkusila nové hlavní jídlo, které bylo tak fantastické, že nezůstal ani jeden kousek masa. Nejdříve jsem byla skeptická, co z toho může vyjít, jak to může chutnat, ale nakonec to byla delikatesa. Pokud máte hodně jablek, což určitě máte, neboť nyní právě začíná jablečná sezóna, určitě zkuste, doporučuji. Autor: Milka

Přidal:, 15.8.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
Krůtí prsa v jablečném těstíčku

Suroviny

1 kgkrůtí prsa
podle chutisůl, pepř
2 dlmléka
6 ksvajec
3 ksjablka neoloupané
podle potřebyvepřové sádlo
na špic nožeprášek do pečiva
8 PLhladká mouka

Postup přípravy

  1. Krůtí prsa si nakrájíme na řízky, slabě naklepeme, osolíme, opepříme a necháme trochu odpočinout. Mezitím si připravíme těstíčko.
  2. Jablka nastrouháme na struhadle. Do misky si dáme celá vajíčka, sůl, pepř, na špic nože prášku do pečiva a vyšleháme. Přidáme mléko, hladkou mouku a vymícháme na hustší těstíčko. Nakonec přidáme strouhané jablka. Těstíčko má být hustší, aby nám z masa neuteklo :).
  3. Na talíř si připravíme hladkou mouku, v ní budeme řízky obalovat. Zároveň je hned obalíme v těstíčku a snažíme se, aby bylo na mase čím více strouhaných jablíček.
  4. Nyní řízky smažíme na slabším plameni, aby se dobře propekly z jedné i z druhé strany. Lepší jsou červené jablka, protože je na mase pěkně vidět. K masu jsem udělala vařené brambory pokrájené na kostky s petrželkou.