Krůtí ptáčky s omáčkou a rýži

Klasické španělské ptáčky se připravují z hovězího masa. Já jsem zkusila uvařit toto jídlo z krůtího masíčka a musím říct, že je to také dobré. Miluji plněné rolky čímkoliv. Okurka se mi hodí všude, i do masíčka, i do omáčky a také jako příloha k inému jídlu. Zkuste, příště vyzkouším i z kuřecích prsou, uvidíme, jestli to nebude suché. Autor: Kocmax

Přidal:, 21.6.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Krůtí ptáčky s omáčkou a rýži

Suroviny

300 gkrůtího masa - 2 plátky
1 ksvejce
1 kssterilovaná okurka
4 olátkydebrecínské pečeně
2 lžičkyhořčice
1 ksmalá cibule
2 lžícehladké mouky
sůl, pepř
vývar

Postup přípravy

  1. Maso rozklepeme na tenké plátky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.
  2. Na každý plátek položíme 2 plátky debrecínky, ½ vejce, ½ okurky, ptáčky zabalíme a upevníme kovovými jehlami nebo párátky.
  3. Cibuli nakrájíme a přidáme do hrnce k ptáčkům, mírně podlijeme vývarem a dusíme.
  4. Když je maso měkké, vyndáme ptáčky z hrnce, šťávu zahustíme moukou, povaříme a v případě potřeby rozmixujeme. Dochutíme solí.
    Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.

Můj blog: Vaříme bez tuku