Krůtí roláda s klobásou (neuzená klobása)

Nebíčko v tlamičce. Krůtí prsa ráda používám na rolády, protože je mnohem větší než kuřecí prso. Sice i z kuřecích se dá připravit chutná roláda, ale nebude až taková pěkná jako tato. Jedině bude, ale to byste si museli dát velmi záležet na překrojení kuřecích prsou tak, abyste je při vyklepávání neroztrhli. Plnila jsem mraženou klobásou, která nebyla uzená, ale klidně můžete použít i uzenou. Je to na vás. K tomu jako příloha nakládané houby a brambůrky. Autor: Izabela

Přidal:Izabella929@azet.sk, 20.2.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Krůtí roláda s klobásou (neuzená klobása)

Suroviny

Maso:
1 kskrůtí prsa
Náplň:
2 ksrohlíky starší
1 ksvejce
1 kscibule
dle chutisůl, pepř
Kromě toho:
1 PLhořčice
1 PLvepřové sádlo
kuchnský provázek

Postup přípravy

  1. Krůtí prsa jsem umyla a osušila papírovou utěrkou.
  2. Krůtí prsa jsem rozřízla tak, abych získala co největší plochu pro náplň. Klobásu jsem vybrala z mrazáku, je dobře použít ještě ztuhlou, snadněji se s ní pracuje při plnení. Rozklepaná prsa jsem osolila a okořenila.
  3. Připravila jsem náplň. Vlastně slouží k tomu, aby se klobása při krájení rolády neoddělila od mäsa. Namočené rohlíky jsem vyždímala, přidala jsem vejce, sůl, pepř a nakrájenou cibuli na drobno. Všechno jsem smíchala.
  4. Na prsa jsem rozetřela nádivku a uložila jsem klobásu. Je třeba uložit tak, aby zůstalo místo pro zahnutí masa z boků, aby nádivka nevytékala von. Maso jsem opatrně svinula a převázala kuchyňským provázkem.
  5. Na pánev jsem dala roztát sádlo, roládu jsem osmahla ze všech stran. Přidala jsem do pánve hořčici a podlila jsem ji trochou vody. Přikryté pokličkou jsem ji nejprve dusila 20 min. s minimálním podléváním vodou. Pak jsem ji odkryla a nechala jsem odpařit tekutinu a tímto se roláda upekla dorůžova. Upečenú jsem vybrala na desku a nechala jsem ji 15.min. odpočívat. Odstranila jsem provázek a nakrájela jsem ji na plátky. Podávala jsem ji s vařenými bramborami a nakládanými houbami v sladkokyselém nálevu. Přeji vám dobrou chuť.