Krůtí srdíčka s hlívou na smetaně s bramborovými knedlíčky

Přidal: Izabella929@azet.sk, 4.10.2017
Kategorie: Maso, Vnitřnosti, Oběd
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
U nás doma máme rádi všechny vnitřnosti. Nejsou výjimkou ani srdíčka. Dnes jsem dělala krůtí srdíčka s hlívou na smetaně. K tomu jako příloha knedlíček. Samozřejmě nechyběla ani moje zelenina, která talíř nejen ozdobí, ale dodá tělu i potřebné vitamíny. Autor: Izabelka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Izabella929@azet.sk, 4.10.2017
Kategorie: Maso, Vnitřnosti, Oběd
SUROVINY
Příprava:
300 gkrůtí srdce
200 ghlíva ústřičná
80 guzená slanina domácí
1 kscibule
1 ksrajče
1 kspaprika
250 mlšlehačka 33%
200 mlrůžové víno
podle chutisůl
špetkapepř
špetkazázvor
špetkakmín
troškumletá červená paprika
1 PLpolohrubá mouka
Příloha:
2 ksvelké brambory
100 ghladká mouka
špetkasůl
- Na pánev jsem dala slaninu. Když pustila tuk, přidala jsem cibuli a spolu vše orestovala. Přidala jsem nakrájená srdíčka a spolu dusila. Potom jsem podlila vínem. Osolila, okořenila, přidala zázvor, kmín a červenou mletou papriku. Nechala jsem chvilku povařit, dokud se část šťávy odpařila. Pak jsem přidala rajče a papriku. Podlila jsem troškou vody a dusila 50 min. do měkka.
- Připravila jsem přílohu. Brambory jsem oloupala a uvařila do měkka. Popučila jsem je, přidala jsem hladkou mouku a sůl.
KOMENTÁŘE K RECEPTU