Kuře na leču s párečkem

Ještě minulého roku jsem zavařovala lečo z domácích paprik, cibule a rajčat a trebalo to přece zlikvidovat, abych tohoto roku měla vyprázdněnou komoru na nové pochoutky z domácí úrody. Padlo lečo, které jsem přidala ke kuřecím stehnům, přidala jsem tenké párky, které tomu dali správnou chuť. Někdo lečo dělá i s klobásou nebo s párečkem, tehdy už nemusíte přidávat do omáčky tenké párky. Postačí ty, které jste již při zavařování dali do leča. Určitě vyzkoušejte, nám doma to velmi chutná. Autor: HeMiShEk

Přidal:, 23.3.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Kuře na leču s párečkem

Suroviny

4 - 5 kskuřecích stehen
10 kstenkých párků
3 kscibule
1 sklenicezavařeného leča
7 stroužkůčesneku
na zahuštěnípolohrubá mouka
podle potřebyolej
sůl, pepř
koření na drůbež
voda

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna si umyjeme a rozkrojíme na čtvrtky. Osolíme, opepříme a posypeme kořením na drůbež. Dáme do misky a zatím necháme ležet.
  2. Rozehřejeme troubu a dáme do ní pekáč s menší vrstvou oleje. Mezitím si nakrájíme cibuli na půl kolečka. Vyndáme pekáč z trouby a dáme do něj cibuli.
  3. Vrátíme zpět a chvilku pečeme. Cca 5 minut. Promícháme a zase chvíli pečeme. Pak přidáme maso. Zaděláme alobalem a dáme péct. Po cca 15 minutách maso obrátíme a pečeme z druhé strany. Opět pod alobalem.
  4. Po dalších 15 minutách zase otočíme a zase zaděláme alobalem. Pak pečeme 10 minut. Vyndáme z trouby a přidáme lečo. nalijeme trochu vody a promícháme. Zaděláme zase alobalem a dáme péct.
  5. Mezitím si nakrájíme párky na kolečka a oloupeme česnek. Po 10 minutách vytáhneme pekáč a přidáme párky, prolisovaný česnek a polohrubou mouku rozmíchanou v trošce vody. Promícháme. Zaděláme alobalem a necháme cca 10 minut ještě v troubě.
  6. Pak už jen můžeme nandat na talíře. Podáváme s čerstvým chlebem. Maso se úplně rozpadá a je výborné a šťavnaté. Přeji dobrou chuť.=)