NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Kuře na másle a bramborová kaše
Kuře na másle a bramborová kaše
Recept Kuře na másle a bramborová kaše
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   2.10.2015

Kuře na másle a bramborová kaše

Klasické hlavní jídlo - kuře na másle a jako příloha vynikající a nadýchaná bramborová kaše. Autor: Naďa

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na kuře:

2 ks
chlazené kuřecí čtvrtky
100 g
másla
koření Zlaté kuře (nebo jiné, vámi oblíbené na drůbež)
voda na podlévání

Na bramborovou kaši:

700 g
brambor
2 lžičky
soli
100 ml
12% smetany
200 ml
mléka
50 g
másla
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kuře nakořeníme a vložíme do pekáčku, přidáme polovinu uvedeného množství másla, podlejeme trochou vodu a přiklopené dáme péci do trouby na 200 st. Pečeme cca 50 minut. Poté odklopíme a necháme dopéct na barvu. Přidáme zbytek másla a troubu vypneme. Během pečení doléváme vodu dle potřeby a kuře poléváme výpekem. Vody nedávejte příliš mnoho. Chceme máslový, ne vodový výpek.
  2. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Přidáme máslo a šťouchadlem rozmačkáme. Po částech (pořád máme brambory na nejmírnějším plameni) přidádáme horkou smetanu s mlékem a ručním šlehačem vyšleháme dohladka. Mléka a smetany přidáme podle toho, jak máme rádi kaši.. hustou nebo řidší.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář