Kuře na paprice a smetaně

Toto je moje oblíbená omáčka. Baví mě v kuchyni vařit, péct a tak bych se ráda podělila i o recept na mou oblíbenou omáčku. Kuře na paprice je určitě každému známé. Většinou se tento recept dá připravit i ze sáčku, jako polotovar, ale to vůbec není ono. Nejlepší je domácí, klasická omáčka, ve které víte co je. Nezapomeňte péct maso déle a na pomalejším stupni, tehdy se bude krásně rozpadat. Autor: HeMiShEk

Přidal:, 8.2.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Kuře na paprice a smetaně

Suroviny

4 kskuřecí paličky i s kůží
1 kscibule
1 kelímeksmetany na vaření
1,5 hrnkumléka
1,5 hrnkyvody
1 kostkaslepičího bujónu
1 lžícemásla
olej
sůl, pepř
sladká mletá paprika

Postup přípravy

  1. V kastrůlku si necháme rozehřát olej se lžící másla. Mezitím si nachystáme paličky, které omyjeme, osolíme a opepříme.
  2. Jakmile se nám máslo v oleji spění, zprudka opečeme paličky ze všech stran. Poté paličky dáme bokem.
  3. Nakrájíme si cibuli a osmahneme ji na výpeku z kuřete. Posypeme paprikou a necháme krátce osmahnout. Pak zalijeme vodou, ve které rozmícháme slepičí bujón.
  4. Promícháme a vrátíme zpět paličky. Do kastrůlku nalijeme půlku smetany a mléko. Promícháme a vaříme do změknutí paliček. Cca 45 minut.
  5. Když máme kuře hotové, vyndáme ho a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Pak přilijeme zbytek smetany a vrátíme paličky. Necháme chvíli prohřát a můžeme podávat s těstovinami. Přeji dobrou chuť.=)