Kuře na smetaně s haluškami
Vynikající jemné masíčko se smetanovou omáčkou. Jako příloha klasické halušky. Výborná volba na klasický oběd pro hladové.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Budeme potřebovat:
1 kgkuřecí stehna
1 kscibule
1 kelímeksmetana kyselá
2 lžícemouka hladká
olej
sůl
červená mletá paprika
Halušky:
700 gbrambory
500 ghladká mouka
sůl
- Halušky: Brambory očistíme, oškrábeme a najemno nastrouháme. Do brambor vmícháme mouku. Těsto ještě osolíme a dobře promícháme. Takto připravené těsto pomocí sítka a vařečky protlačujeme nad horkou vodou v hrnci. Necháme je vařit asi 10-15 minut, dokud nevyplavou navrch. Občas promícháme. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Dorisa
KOMENTÁŘE K RECEPTU