Kuře na zelí a chlupatý knedlík
Pekáček nebo zapékací misku vytřeme slaninou. Dno pokryjeme kysaným zelím, ...
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
2 kskuřecí čtvrtky
300 gkysaného zelí
1 kscibule
1 nožičkapikantní paprikové klobásy
4 stroužkyčesneku
1 lžičkasladké mleté papriky
2 lžičkykmínu
2 lžičkykrupicového cukru
sůl
- Pekáček nebo zapékací misku vytřeme slaninou.
- Dno pokryjeme kysaným zelím, přidáme kmín, cukr a podle chuti i trochu soli. Na zelí dáme na kolečka pokrájenou klobásu a na půl nebo kolečka pokrájenou cibuli.
- Kuřecí čtvrtky osolíme, vetřeme do nich rozetřený česnek a papriku.
- Dáme do pekáčku a dokola poklademe na plátky pokrájenou slaninu. Zalejeme smetanou, přiklopíme a pečeme na 200 st. 40 minut.
- Pak odklopíme a pečeme ještě cca 30 minut, abychom získali zlatou a křupavou kůrčičku.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kurča na kapuste a chlpatá knedľa.
KOMENTÁŘE K RECEPTU