NejRecept.cz Grilování a BBQ Grilované maso Kuře v medové marinádě pečené na zelenině
Kuře v medové marinádě pečené na zelenině
Recept Kuře v medové marinádě pečené na zelenině
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lacusin

Někdo nemá rád sladké hlavní jídlo. Musím se přiznat, že ani mně velmi nechutná maso například s meruňkou a sýrem nebo s ananasem, ale pokud se jedná o medovou marinádu, ta mi chutná. Je to velmi zajímavá chuť, která v kombinaci s kořením vytvoří gurmánské potěšení. Zkuste, pokud jste ještě medovou marinádu nepřipravovali. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   10.9.2017

Kuře v medové marinádě pečené na zelenině

Někdo nemá rád sladké hlavní jídlo. Musím se přiznat, že ani mně velmi nechutná maso například s meruňkou a sýrem nebo s ananasem, ale pokud se jedná o medovou marinádu, ta mi chutná. Je to velmi zajímavá chuť, která v kombinaci s kořením vytvoří gurmánské potěšení. Zkuste, pokud jste ještě medovou marinádu nepřipravovali. Autor: Lacusin

Suroviny
1 kg
kuřecích dílů
2 PL
medu
1 PL
citronové šťávy
2 PL
oleje
0,5 kg
žampionů
1 svazek
jarní cibulky
200 g
cherry rajčátek
dle chuti
sůl, pepř
100 g
másla
Postup receptu
Vytisknout
  1. Smícháme si med, citronovou šťávu, olej, sůl a pepř a touto marinádou si pomažeme kuřecí díly. Necháme uležet přes noc.
  2. Do pekáčku si nakrájíme oloupané žampiony, jarní cibulku a rajčátka. Zeleninu poklademe masem a na maso dáme plátky másla.
  3. Pečeme zakryté půl hodiny, pak odkryjeme a dopečeme. Podáváme s rýží, kterou poléváme vypečenou šťávou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář