Kuřecí housenka s klobásou a slaninou

Přemýšlela jsem, co uvařím k obědu. Jelikož nás už doma klasika omrzela, musela jsem vymýšlet něco nové a něco velmi chutné zároveň. Můj manžel je milovníkem slaniny asi jako každý chlap, tak jsem do tohoto receptu zakomponovala i slaninu a našla jsem ještě v chladničce i domácí klobásu od mého tchána. Neměla jsem už klasické brambory, ale našla jsem ještě jeden extra velký batát. Slaná chuť slaniny se sladkým batátem je opravdu skvělá kombinace. I můj mužík si pochvaloval, tak zkuste i vy. Autor: Karambola

Přidal:, 23.3.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Kuřecí housenka s klobásou a slaninou

Suroviny

kuřecí prsa
slanina
klobása
sůl, pepř
červená mletá paprika
olivový olej
batáty
koření na brambory

Postup přípravy

  1. Tento recept je opravdu rychlovka. Maso pořádně omyjeme, zbavíme mastných částí a ostrým nožem nakrájíme celý kousek masa tak, aby jsme udělali pouze zářezy do masíčka. Do těchto zářezů budeme ukládat střídavě kousek slaniny a kolečka klobásy.
  2. Celé maso osolíme, opepříme, posypeme červenou mletou paprikou a pokapeme olivovým olejem.
  3. Takto připravené maso uložíme na papírem vyložený plech na pečení, poklademe i na menší kousky nakrájené batáty a posypeme je kořením.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů dozlatova. Nepečeme příliš dlouho, abychom maso nevysušily.