Kuřecí játra ve smetanové omáčce s křupavou cibulkou

Už dávno jsem neměla kuřecí játra. Doma je mamka obvykle připravovala je tak osmažená. Jen tak zlehka osmažila na cibulce, na závěr osolila a okořenila a podávali jsme to s rýží. To byla dobrota. Dnes již existuje mnoho receptů, jak můžete připravit játra - v omáčce, s kečupem a hořčicí nebo i na víně. Já mám ráda i tak rychle osmažené na pánvi s cibulkou nebo i játra ve smetanové omáčce s křupavou opečenou cibulkou.

Přidal:admin, 5.1.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Kuřecí játra ve smetanové omáčce s křupavou cibulkou

Suroviny

500 gkuřecí játra
1 kscibule
400 gtavený sýr
podle chutisůl a pepř
1/2 šálkuvařící voda
1/2 šálkusmetana ke šlehání

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a osmahneme na rozpálené pánvi s olejem dozlatova.
  2. Kuřecí játra očistíme, omyjeme, osušíme a opečeme na rozpálené pánvi. Restujeme krátce cca 5 minut, záleží na velikosti nakrájených kousků. Čím menší, tím rychleji se játra osmaží.
  3. Když jsou játra orestovaná, přidáme tavený sýr, vodu, smetanu a promícháme. Zredukujeme a na závěr osolíme a opepříme.
  4. V druhé pánvi můžete na rozpáleném oleji osmažit na kolečka nakrájenou cibuli, kterou jsme předem obalily v hladké mouce.
  5. Podáváme s klasickou bramborovou kaší, posypané nadrobno nakrájenou pažitkou. Dobrou chuť :)

Zdroj: Vk