NejRecept.cz Maso Vnitřnosti Kuřecí játra ve smetanové omáčce s křupavou cibulkou
Kuřecí játra ve smetanové omáčce s křupavou cibulkou
Recept Kuřecí játra ve smetanové omáčce s křupavou cibulkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   5.1.2017

Kuřecí játra ve smetanové omáčce s křupavou cibulkou

Už dávno jsem neměla kuřecí játra. Doma je mamka obvykle připravovala je tak osmažená. Jen tak zlehka osmažila na cibulce, na závěr osolila a okořenila a podávali jsme to s rýží. To byla dobrota. Dnes již existuje mnoho receptů, jak můžete připravit játra - v omáčce, s kečupem a hořčicí nebo i na víně. Já mám ráda i tak rychle osmažené na pánvi s cibulkou nebo i játra ve smetanové omáčce s křupavou opečenou cibulkou.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
kuřecí játra
1 ks
cibule
400 g
tavený sýr
podle chuti
sůl a pepř
1/2 šálku
vařící voda
1/2 šálku
smetana ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a osmahneme na rozpálené pánvi s olejem dozlatova.
  2. Kuřecí játra očistíme, omyjeme, osušíme a opečeme na rozpálené pánvi. Restujeme krátce cca 5 minut, záleží na velikosti nakrájených kousků. Čím menší, tím rychleji se játra osmaží.
  3. Když jsou játra orestovaná, přidáme tavený sýr, vodu, smetanu a promícháme. Zredukujeme a na závěr osolíme a opepříme.
  4. V druhé pánvi můžete na rozpáleném oleji osmažit na kolečka nakrájenou cibuli, kterou jsme předem obalily v hladké mouce.
  5. Podáváme s klasickou bramborovou kaší, posypané nadrobno nakrájenou pažitkou. Dobrou chuť :)

Zdroj: Vk

Komentáře k receptu
Hanka Str    ·   12.10.2023   ·   Odpovědět   ·  

Je to prostě úžasné. Játra zrovna nemusím, ale tohle je božský kulinářský zážitek. Manžel se olizoval až za ušima. Děkuji moc za recept. Hanka

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář