Kuřecí játra ve smetanové omáčce s křupavou cibulkou

Přidal: NejLucka, 5.1.2017
Kategorie: Vnitřnosti, Maso, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Už dávno jsem neměla kuřecí játra. Doma je mamka obvykle připravovala je tak osmažená. Jen tak zlehka osmažila na cibulce, na závěr osolila a okořenila a podávali jsme to s rýží. To byla dobrota. Dnes již existuje mnoho receptů, jak můžete připravit játra - v omáčce, s kečupem a hořčicí nebo i na víně. Já mám ráda i tak rychle osmažené na pánvi s cibulkou nebo i játra ve smetanové omáčce s křupavou opečenou cibulkou.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 5.1.2017
Kategorie: Vnitřnosti, Maso, Oběd, Část dne
SUROVINY
500 gkuřecí játra
1 kscibule
400 gtavený sýr
podle chutisůl a pepř
1/2 šálkuvařící voda
1/2 šálkusmetana ke šlehání
- Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a osmahneme na rozpálené pánvi s olejem dozlatova.
- Kuřecí játra očistíme, omyjeme, osušíme a opečeme na rozpálené pánvi. Restujeme krátce cca 5 minut, záleží na velikosti nakrájených kousků. Čím menší, tím rychleji se játra osmaží.
- Když jsou játra orestovaná, přidáme tavený sýr, vodu, smetanu a promícháme. Zredukujeme a na závěr osolíme a opepříme.
- V druhé pánvi můžete na rozpáleném oleji osmažit na kolečka nakrájenou cibuli, kterou jsme předem obalily v hladké mouce.
- Podáváme s klasickou bramborovou kaší, posypané nadrobno nakrájenou pažitkou. Dobrou chuť :)
Zdroj: Vk
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kuracie pečienky v smotanovej omáčke s chrumkavou cibuľkou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Wątróbki drobiowe w sosie śmietanowym z chrupiącą cebulką.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Hähnchenleber in Sahnesoße mit knusprig gebratenen Zwiebeln an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Csirkemáj tejszínes mártással, sült hagymával.
KOMENTÁŘE K RECEPTU