Kuřecí ježek plněný mozzarellou, rajčetem a bazalkou

Bez smažení a přesto velmi chutné. Kuřecí prsa s mozzarellou, rajčetem a bazalkou. Něco na styl caprese. Gramáž neuvádím, každý si připraví tolik, kolik uzná za vhodné :) Autor: Mineralka

Přidal:, 12.3.2019
Kategorie: Kuřecí, Maso, Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Kuřecí ježek plněný mozzarellou, rajčetem a bazalkou

Suroviny

kuřecí prsa
rajče
bazalka
mozzarella
sůl, pepř
olivový olej
koření dle chuti

Postup přípravy

  1. Celá kuřecí prsa osolíme a opepříme. Ostrým nožem je nadřízneme tak, abychom vytvořili ježka.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Do zářezů střídavě ukládáme plátky mozzarelly, rajče a lístky bazalky.
  3. Kuřecí kousky položíme na papírem vyložený plech (nebo potřený olejem), jemně je pokapeme olivovým olejem, posypeme kořením a dáme péct.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů asi 40 minut - sledujeme (délka pečení závisí i na velikosti kuřecích prsou).