Kuřecí kousky se smetanou a s okurkami

Jednoduché, chutné a rychlé. I vám se stává, že nevíte co uvařit na druhý den? Všichni jsme už přejedení masa, zeleniny, rýže, brambor, ale něco vařit třeba. Toto hlavní jídlo vařím tehdy, pokud si už nevím rady, co k obědu :) Klasika smetana, kečup, kuřecí prsa a někdy přidávám i hořčici, podle toho, co najdu doma v lednici. Autor: Lusi

Přidal:, 5.1.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Kuřecí kousky se smetanou a s okurkami

Suroviny

400 gkuřecích prsíček
dle chutisůl, pepř
1 kschilli paprička
1 kscibule
2 lžícekečupu
1 kelímeksmetany
80 gsterilovaných okurek
1 lžícebramborového škrobu
dle potřebyolej

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájte na kousky. Kousky masa pak osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
    Chilli papričku očistěte nasekejte nadrobno.
  2. V pánvi si rozehřejte olej a kuřecí kousky na něm restujte. Přidejte kostičky cibule s chilli papričkou a osmahněte je.
    Vmíchejte kečup. Všechno zalijte asi 200 ml vody a smetanou, přiveďte k varu.
  3. Sterilované okurky pokrájejte na kolečka přisypejte je do pánve. Omáčku dle chuti dosolte a zahustěte ji škrobem rozmíchaným v troše vody. Podáváme s vařenou rýži.