NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Kuřecí kousky v krémově hořčičné omáčce
Kuřecí kousky v krémově hořčičné omáčce
Recept Kuřecí kousky v krémově hořčičné omáčce
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   12.2.2016

Kuřecí kousky v krémově hořčičné omáčce

Kuřecí maso můžete připravit na milion způsobů. Inspirace na krémovou hořčičnou omáčku. Tento oběd jsem dělala ještě v neděli. V neděli vždy navarím více, aby zůstal oběd i na pondělí, ale tento bohužel nezůstal. Vše se snědlo, dokonce k obědu si manžel naložil i podruhé, prý to bylo fantastické. Určitě vyzkoušejte, pokud máte dost klasického kuřecí masíčka na přírodno. Autor: Mineralka

40 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
300 g
kuřecí prsa
1 ks
cibule
1 ks
mrkev
3 lžíce
zakysaná smetana
2 lžíce
dijonská hořčice
2 lžíce
obyčejná hořčice
2 lžíce
hladká mouka
1 šálek
horká voda
sůl, pepř
rostlinný olej

Marináda na maso:

1-2 lžíce
kari koření
1/2 lžičky
sůl
2 lžíce
sójová omáčka
pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kuřecí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme všechny suroviny, které potřebujeme na marinádu a necháme 2 hodiny odležet v chladničce. Takto můžete maso marinovat i celou noc.
  2. Cibuli nakrájíme na drobno a na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme do zlata. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev, maso a orestujeme na mírném ohni. Posypeme lžící hladké mouky a krátce restujeme.
  3. Pak maso zalijeme horkou vodou, přidáme sůl a pepř podle chuti. Podusíme a nakonec přidáme zakysanou smetanu smíchanou s lžíci mouku, hořčici a vše spolu vaříme ještě 1 minutu, aby se omáčka zredukovala.
  4. Jako přílohu můžete podávat rýži nebo klasickou bramborovou kaši.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář