Kuřecí kousky v krémově hořčičné omáčce

Kuřecí maso můžete připravit na milion způsobů. Inspirace na krémovou hořčičnou omáčku. Tento oběd jsem dělala ještě v neděli. V neděli vždy navarím více, aby zůstal oběd i na pondělí, ale tento bohužel nezůstal. Vše se snědlo, dokonce k obědu si manžel naložil i podruhé, prý to bylo fantastické. Určitě vyzkoušejte, pokud máte dost klasického kuřecí masíčka na přírodno. Autor: Mineralka

Přidal:, 12.2.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
Kuřecí kousky v krémově hořčičné omáčce

Suroviny

300 gkuřecí prsa
1 kscibule
1 ksmrkev
3 lžícezakysaná smetana
2 lžícedijonská hořčice
2 lžíceobyčejná hořčice
2 lžícehladká mouka
1 šálekhorká voda
sůl, pepř
rostlinný olej
Marináda na maso:
1-2 lžícekari koření
1/2 lžičkysůl
2 lžícesójová omáčka
pepř

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme všechny suroviny, které potřebujeme na marinádu a necháme 2 hodiny odležet v chladničce. Takto můžete maso marinovat i celou noc.
  2. Cibuli nakrájíme na drobno a na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme do zlata. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev, maso a orestujeme na mírném ohni. Posypeme lžící hladké mouky a krátce restujeme.
  3. Pak maso zalijeme horkou vodou, přidáme sůl a pepř podle chuti. Podusíme a nakonec přidáme zakysanou smetanu smíchanou s lžíci mouku, hořčici a vše spolu vaříme ještě 1 minutu, aby se omáčka zredukovala.
  4. Jako přílohu můžete podávat rýži nebo klasickou bramborovou kaši.