NejRecept.cz Grilování a BBQ Grilované maso Kuřecí křídla v pivní marinádě s novými brambory a hermelínovo rajčatovým dipem
Kuřecí křídla v pivní marinádě s novými brambory a hermelínovo rajčatovým dipem
Recept Kuřecí křídla v pivní marinádě s novými brambory a hermelínovo rajčatovým dipem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Kuřecí křídla v pivní marinádě s novými brambory a hermelínovo rajčatovým dipem od Nadi I. (Rebeky)

rebeka    ·   8.2.2016

Kuřecí křídla v pivní marinádě s novými brambory a hermelínovo rajčatovým dipem

Kuřecí křídla v pivní marinádě s novými brambory a hermelínovo rajčatovým dipem od Nadi I. (Rebeky)

Suroviny
8 ks
kuřecích křídel (cca 800 g)
brambory

Na marinádu:

200 ml
černého piva (Kozel)
4 stroužky
česneku
100 ml
Kikkoman (sojová omáčka)
1 lžíce
olivového oleje
2 lžíce
třtinového cukru
čerstvě drcený pepř

Na dip:

100 g
hermelínu
100 g
majonézy
1 ks
jarní cibulka (bílá část)
2 ks
keříčková rajčata
šťáva z půlky citronu
5 lístků
čerstvé bazalky
1 lžíce
olivového oleje
čerstvě drcený pepř
sůl dle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. Česnek nožem naplocho rozpučíme a nadrobno nasekáme. Všechny ingredience na marinádů, vč. česneku prošleháme v misce. Maso zlehka osolíme (sojová omáčka je slaná dost) a vložíme do marinády. V chladu marinujeme nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc.
  2. Křídla z marinády vyjmeme a uložíme do olejem lehce vytřeného pekáčku. Podlejeme trochou marinády a přiklopené pečeme v troubě na 200 st. 30 minut. Poté odklopíme, teplotu snížíme na 180 st. a pečeme dalších cca 30 minut. Během pečení potíráme marinádou. Zbylou marinádu uchováme v lednici na další použití.
  3. Rané (nové) brambory (vybereme malé) pořádně vydrbeme kartáčkem a vcelku vaříme v hodně osolené vodě doměkka. Pak každou bramboru dvěma vidličkama rozpůlíme a doprostřed brambory dáme lžičku dipu.
  4. Dip: Majonézu vyšleháme s olejem, citronovou šťávou, pepřem a solí. Do misky dáme najemno pokrájenou cibulku, rajčata (bez jadérek), hermelín. To vše promícháme. Pak přidáme ochucenou majonézu a nasekanou bazalku. Vše řádně promícháme a dáme vychladit.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář