Kuřecí maso na hlávce zelí

Jednoduché jídlo, se kterým nemáte mnoho práce. Jednoduše naporcujeme maso, osmahnete hlávku zelí, maso přidáte k zelí, vložíte do pekáčku a dáte péct do trouby. Sem tam zkontrolujete a když je všechno upečené, můžeme podávat. Nejlepší příloha je domácí knedlík, ten dělávám pouze jednou za čas a to z pořádné dávky mouky, abych si zásoby odložila do chladničky a když přijde na takové jídlo chuť, pouze vyberu z mrazáku, rozmrazím a podávám. Jako čerstvé, doporučuji vyzkoušet. Autor: Libuše

Přidal:libusechroncova, 31.10.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Kuřecí maso na hlávce zelí

Suroviny

4 kskuřecí čtvrtky
1 hlávkazelí (menší)
1 lžíceolivového oleje
sůl
kmín
cukr
grilovací koření

Postup přípravy

  1. Zelí očistíme, nakrouháme a dáme do vysokého pekáče s pokličkou. Přidáme olivový olej, osolíme, přidáme kuřecí čtvrtky a posypeme grilovacím kořením.
  2. Plech vložíme do rozpálené trouby a pečeme 60 minut. Po dobu pečení pekáč neodkrýváme! Pečeme, dokud není maso i zelí měkké.
  3. Kuřecí maso na zelí podáváme s knedlíky, noky nebo vařenými brambory.