Kuřecí maso na smetaně se žampiony

Klasický oběd, kterým určitě nic nezkazíte. Příloha vařené brambory a masíčko v omáčce. Někdy mám pocit, že z těch kuřecích prsou nám naroste peří, ale když to je taková rychlovka na vaření, že například hovězí maso se mi ani nechce vařit. Oběd na stole do půl hodiny a hlavní je, že každému chutná. Autor: Denča

Přidal:, 3.9.2018
Kategorie: Kuřecí, Hovězí, Maso, Oběd, Omáčky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Kuřecí maso na smetaně se žampiony

Suroviny

300 gkuřecí prsa
tuk
mouka hladká
máslo
žampiony
sůl
smetana
bílé víno

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, lehce osmahneme na horkém tuku.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Zaprášíme moukou, přidáme máslo, žampiony a osmahneme.
  3. Osolíme, zalijeme vodo, vínem a chvíli podusíme. Přidáme smetanu a dochutíme solí. Podáváme s bramborem.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.