NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Kuřecí maso se zeleninou, pažitková omáčka
Kuřecí maso se zeleninou, pažitková omáčka
Recept Kuřecí maso se zeleninou, pažitková omáčka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
DenčaM DenčaM    ·   3.9.2018

Kuřecí maso se zeleninou, pažitková omáčka

Klasické vařené brambory vyměněny za šťouchané, masíčko s omáčkou a k tomu ještě hromádka zeleniny. Na ochucení masa jsem použila i slaninu. Tu jsem orestovala spolu s cibulkou, aby celému jídlu dali vynikající chuť. Ať se líbí, inspirujte se mým obědem. Autor: Denča

30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
300 g
kuřecí prsa
1 ks
cibule
45 g
slanina
dle chuti
celer, mrkev
dle chuti
sůl
dle potřeby
máslo

Pažitková omáčka (3p)

tuk
máslo
mouka hladká
mléko
smetana
pažitka
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky.
  2. Cibuli osmahneme na slanině ( nakrájená na kostičky ), přidáme nakrájené maso a osmahneme.
  3. Potom přidáme na tenké plátky nakrájenou v osolené vodě podušenou zeleninu. Pokrm dochutíme solí, zjemníme máslem a podusíme.
  4. Z tuku a mouky uděláme zásmažku, zalijeme vývarem nebo vodou a mlékem, osolíme dobře rozšleháme metličkou a necháme provařit. Přecedíme, přidáme smetanu a povaříme.
  5. Poté přidáme na másle prohřátou pažitku, převaříme a dochutíme solí.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář