Kuřecí maso se zeleninou, pažitková omáčka

Recept Kuřecí maso se zeleninou, pažitková omáčka

Přidal: DenčaM, 3.9.2018

Kategorie: Kuřecí maso, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Klasické vařené brambory vyměněny za šťouchané, masíčko s omáčkou a k tomu ještě hromádka zeleniny. Na ochucení masa jsem použila i slaninu. Tu jsem orestovala spolu s cibulkou, aby celému jídlu dali vynikající chuť. Ať se líbí, inspirujte se mým obědem. Autor: Denča

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: DenčaM, 3.9.2018

Kategorie: Kuřecí maso, Maso, Oběd

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

300 gkuřecí prsa
1 kscibule
45 gslanina
dle chuticeler, mrkev
dle chutisůl
dle potřebymáslo

Pažitková omáčka (3p)

tuk
máslo
mouka hladká
mléko
smetana
pažitka
sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky.
  2. Cibuli osmahneme na slanině ( nakrájená na kostičky ), přidáme nakrájené maso a osmahneme.
  3. Potom přidáme na tenké plátky nakrájenou v osolené vodě podušenou zeleninu. Pokrm dochutíme solí, zjemníme máslem a podusíme.
  4. Z tuku a mouky uděláme zásmažku, zalijeme vývarem nebo vodou a mlékem, osolíme dobře rozšleháme metličkou a necháme provařit. Přecedíme, přidáme smetanu a povaříme.
  5. Poté přidáme na másle prohřátou pažitku, převaříme a dochutíme solí.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit