Kuřecí maso se zeleninou, pažitková omáčka

Klasické vařené brambory vyměněny za šťouchané, masíčko s omáčkou a k tomu ještě hromádka zeleniny. Na ochucení masa jsem použila i slaninu. Tu jsem orestovala spolu s cibulkou, aby celému jídlu dali vynikající chuť. Ať se líbí, inspirujte se mým obědem. Autor: Denča

Přidal:, 3.9.2018
Kategorie: Kuřecí, Maso, Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Kuřecí maso se zeleninou, pažitková omáčka

Suroviny

300 gkuřecí prsa
1 kscibule
45 gslanina
dle chuticeler, mrkev
dle chutisůl
dle potřebymáslo
Pažitková omáčka (3p)
tuk
máslo
mouka hladká
mléko
smetana
pažitka
sůl

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Cibuli osmahneme na slanině ( nakrájená na kostičky ), přidáme nakrájené maso a osmahneme.
  3. Potom přidáme na tenké plátky nakrájenou v osolené vodě podušenou zeleninu. Pokrm dochutíme solí, zjemníme máslem a podusíme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Z tuku a mouky uděláme zásmažku, zalijeme vývarem nebo vodou a mlékem, osolíme dobře rozšleháme metličkou a necháme provařit. Přecedíme, přidáme smetanu a povaříme.
  5. Poté přidáme na másle prohřátou pažitku, převaříme a dochutíme solí.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky