Kuřecí maso v bramboráku a salát Coleslaw

A jedna mňamka z pánve. Můj mužský prohlásil, že by zasedl k plné míse a nepřestal, dokud by to všechno nespořádal. A činil se. Autor: Danka

Přidal:, 11.2.2019
Kategorie: Hlavní jídla, Saláty, Přílohy, Brambory, Bramboráky, Maso, Kuřecí, Coleslaw
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Kuřecí maso v bramboráku a salát Coleslaw

Suroviny

Bramborák:
brambory (můžete přidat i nastrouhanou cuketu)
polohrubá mouka
sůl, mletý černý pepř
česnek
majoránka
Dále:
kuřecí stehná
sůl, mletý černý pepř
hladká mouka
Salát:
1 ksbílé zelí (najemno nakrouhat)
1 ksmrkev (nahrubo nastrouhat)
1/2 ksceleru (nahrubo nastrouhat)
1 kscibule (najemno)
cukr
ocet
majonéza
sůl, mletý černý pepř

Postup přípravy

  1. Receptík je pouze orientační, nebudu psát, jak se dělá těsto na bramborák. Prostě si každý umíchá takové, jaké je zvyklý běžně dělat, jen bude maličko řidší, aby se v něm dalo masíčko máčet. Já včera přidala svou oblíbenou cuketu (používám mladou a strouhám najemno i se slupkou).
  2. Kuřecí stehenní maso nakrájet na menší kousky, naklepat, z obou stran osolit a opepřit, obalit v hladké mouce a poté vždy postupně každý kousek protáhnout bramborákovým těstem a ihned vkládat do horké pánve a smažit z obou stran dozlatova. Je na vás, zda použijete olej nebo sádlo, já preferuju dobré sádlo, bramboráčky pak náramně voní.
  3. Jako přílohu jsem podávala salát Coleslaw.
  4. Salát: bílé zelí (najemno nakrouhat), 1 mrkev (nahrubo nastrouhat), 1/2 celeru (nahrubo nastrouhat), 1 cibule (najemno), cukr, ocet, majonéza, sůl, mletý černý pepř. Promíchat a nechat nejlépe do druhého dne uležet.