Kuřecí plátek v obale

Kuřecí maso můžete připravit na milión způsobů. Já miluji tortilly a tak jsem zkusila maso zabalit do tortilly s kouskem výrazného sýra. Nejdříve mi to nechutnalo, tak jsem ten výrazný sýr zaměnila za klasický plátek Eidamu, a to byla dobrota. Odteď už jen obyčejný sýr, možná ještě bych zkusila nějaký švýcarský. Zelenina už jen jako příloha, aby se tortilla nerozmočila. Autor: LuckaZubata

Přidal:, 25.8.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Kuřecí plátek v obale

Suroviny

kuřecí prsní řízky
sůl
pepř
provensálské bylinky
celozrnné nebo jiné tortilly
sýr Eidam

Postup přípravy

  1. Řízky si podélně rozkrojíme a tyto 4 plátky si mírně naklepeme z obou stran. Nasolíme si je, opepříme a mírně posypeme bylinkami. Smažíme z obou stran na olivovém oleji.
  2. Na každou placku dáme do prostřední části 2 plátky sýru, na ni dáme plátek masa a zabalíme. Spodné a horní část těsta zohneme směrem dovnitř, levou a pravou stranu placky taktéž přeložíme, aby se překrývaly.
  3. Takto zabalenou tortillu dáme na suchou pánev a asi po 2 minutách obrátíme. Podáváme se zeleninou.