Kuřecí plátek zapečený s uzeným sýrem a smetanové brambůrky se zeleninou

Kdyby teda Kuba do všeho pořád nemlel hubou, bylo by od nás dnes těsně po poledni slyšet jen velmi rychlé cinkání příborů a blažené pomlaskávání... Tip na nedělní oběd, určitě si uložte recept, každý se bude olizovat až za ušima. K tomu smetanové brambůrky nebo může být i rýže, už je na vás jakou přílohu si zažádáte :) Autor: Danka

Přidal:, 31.8.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
Kuřecí plátek zapečený s uzeným sýrem a smetanové brambůrky se zeleninou

Suroviny

Maso:
4 ksstehenní řízky
150 guzeného Eidamu (nahrubo nastrouhat)
grilovací koření
sůl
Brambory:
cca 1,5 kgbrambor
1 sáčekmražené zeleniny dle chuti a možností
1 kelímeksmetany ke šlehání
sůl
mletý černý pepř
grilovací koření
drcený kmín
sušený rozmarýn
sádlo

Postup přípravy

  1. Maso lehce naklepeme, z obou stran osolíme a posypeme grilovacím kořením, dlaní vše do masa vetřeme a pečeme zprudka na oleji asi 3 minutky z každé strany.
  2. Poté jsem na každý plátek navršila kupu sýra a na 4 minutky strčila do trouby pod gril.
  3. Pekáček vymažeme sádlem a dno poklademe těsně vedle sebe plátky brambor, položíme ještě jednu vrstvu a brambory uložíme i kolem dokola na boky pekáčku. Osolíme, lehce opepříme, posypeme drceným kmínem, grilovacím kořením a rozmarýnem.
  4. Poté na brambory rozprostřeme mraženou zeleninu, opět osolíme, posypeme kořením a navrch naskládáme opět dvě vrstvy brambor a okořeníme.
  5. Přiklopíme pokličkou a vrazíme asi na 30-40 minut do trouby, vyhřáté na 180 stupňů. Pak víko odklopíme, vše stejnoměrně zalijeme smetanou a pečeme do barvy asi 20 minut.