NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Kuřecí prsa na karamelizované cibulce s balzamikovo-smetanovou omáčkou.
Kuřecí prsa na karamelizované cibulce s balzamikovo-smetanovou omáčkou.
Recept Kuřecí prsa na karamelizované cibulce s balzamikovo-smetanovou omáčkou.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Křehké kuřecí maso se rozplývá na jazyku. V kombinaci se smetanovou omáčkou je neodolatelné. Recept je rychlý, takže ho zvládnete i během hektického týdne. Já ho dělám často k obědu i večeři.

siky.silvia siky.silvia    ·   31.3.2025

Kuřecí prsa na karamelizované cibulce s balzamikovo-smetanovou omáčkou.

Křehké kuřecí maso se rozplývá na jazyku. V kombinaci se smetanovou omáčkou je neodolatelné. Recept je rychlý, takže ho zvládnete i během hektického týdne. Já ho dělám často k obědu i večeři.

20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
4 ks
kuřecí prsa
4 ks
cibule
2 lžíce
balzamikový ocet
1 lžíce
krystalový cukr
250 ml
33 % smetana ke šlehání
250 ml
kuřecí vývar
podle chuti
česnek v prášku
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý černý pepř
podle chuti
tymián
podle potřeby
olej
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Tato kuřecí prsa jsou výborná v případě, že nevíte, co vařit, nebo nemáte čas trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Příprava je rychlá a k dispozici máte hned několik druhů příloh. Já jsem zvolila čerstvý salát, ale kromě něj je skvělá i rýže, vařené brambory nebo bramborová kaše, která je díky tomuto receptu dokonale nadýchaná.

  1. Jako první si připravíme kuřecí prsa. Ta nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem.
  2. Takto připravené maso osmažíme na pánvi na horkém oleji. Teplotu pak snížíme, opékáme dozlatova a maso následně vyjmeme.
  3. Do pánve s výpekem dáme cibuli, kterou jsme očistili a nakrájeli nadrobno. Opékáme ji 10 až 12 minut. Poté k ní přidáme najemno nasekaný tymián, cukr a balzamikový ocet. Povaříme, přilijeme teplý vývar a znovu vaříme.
  4. Teplotu snížíme, postupně přiléváme smetanu pokojové teploty a krátce povaříme. Do takto připravené omáčky vrátíme maso, aby se prohřálo, a podáváme.

Kuřecí prsa na karamelizované cibulce mají nejen skvělou chuť, ale také umí výborně zasytit. Pokud byste doma měli kuřecí maso, ale chtěli byste z něj vyzkoušet něco jiného, vsaďte na tyto šťavnaté a nadýchané francouzské řízky.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář