Kuřecí prsa v bramboráku

Recept Kuřecí prsa v bramboráku

Přidal: , 13.10.2015

Kategorie: Kuřecí, Bramboráky, Brambory, Maso, Oběd, Přílohy

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Kuřecí prsa v bramboráku. Autor: sonizna

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 13.10.2015

Kategorie: Kuřecí, Bramboráky, Brambory, Maso, Oběd, Přílohy

SUROVINY

Kuřecí prsa:

8 plátkůanglická slanina
4 kskuřecí prsa

Na bramboráky:

1 kgbrambory
50 mlmléko polotučné
3 stroužkyčesnek
2 ksvejce
2 lžičkykmín
2 lžičkymajoránka
150 ghladká mouka

Na dokončení

1 lžičkasůl
1 lžičkapepř černý mletý
100 mlolej slunečnicový

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Kuřecí prsa podélně přepůlíme, abychom získali tenké plátky. Osolíme a opepříme je. Na každou polovinu kuřecího prsa položíme plátek slaniny.
  2. Nyní si připravíme bramboráky – brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s utřeným stroužkem česneku, s vejcem, moukou, přidáme kmín a majoránku. Je-li směs příliš hustá, přidáme mléko.
  3. Na pánvi rozpálíme olej.
  4. Každé kuřecí prso i s plátkem slaniny obalíme v bramboráku a smažíme dozlatova z obou stran. Přebytečný tuk vysajeme papírovým ubrouskem. Podáváme se zeleninovou oblohou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit