Kuřecí prsa v bramboráku

Kuřecí prsa v bramboráku. Autor: sonizna

Přidal:, 13.10.2015
Kategorie: Kuřecí, Bramboráky, Brambory, Maso, Oběd, Přílohy
Recept Kuřecí prsa v bramboráku

Suroviny

Kuřecí prsa:
8 plátkůanglická slanina
4 kskuřecí prsa
Na bramboráky:
1 kgbrambory
50 mlmléko polotučné
3 stroužkyčesnek
2 ksvejce
2 lžičkykmín
2 lžičkymajoránka
150 ghladká mouka
Na dokončení
1 lžičkasůl
1 lžičkapepř černý mletý
100 mlolej slunečnicový

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa podélně přepůlíme, abychom získali tenké plátky. Osolíme a opepříme je. Na každou polovinu kuřecího prsa položíme plátek slaniny.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Nyní si připravíme bramboráky – brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s utřeným stroužkem česneku, s vejcem, moukou, přidáme kmín a majoránku. Je-li směs příliš hustá, přidáme mléko.
  3. Na pánvi rozpálíme olej.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Každé kuřecí prso i s plátkem slaniny obalíme v bramboráku a smažíme dozlatova z obou stran. Přebytečný tuk vysajeme papírovým ubrouskem. Podáváme se zeleninovou oblohou.