Kuřecí prsa v bramboráku

Sice trošku náročnější jídlo na čas, ale jednou za čas třeba připravit i taková jídla. Bramborovou placku jíme doma pouze s kyselým nebo sladkým mlékem nebo takto :) s masíčkem s kukuřicí. Určitě vyzkoušejte, je to dokonalá kombinace. Autor: Mineralka

Přidal:, 31.1.2019
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy, Brambory, Bramboráky, Maso, Kuřecí
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Kuřecí prsa v bramboráku

Suroviny

Na bramborovou placku:
5-6 ksbrambor
2 ksvejce
4 stroužkyčesneku
3-4 lžícehladké mouky
sůl, pepř mletý černý, majoránka
Maso:
500 gkuřecí prsa
podle potřebyolej
1 kscibule
1 stroužekčesneku
1 ksmalé lečo (já dala čerstvá rajčata a papriku)
1 konzervakukuřice
3 lžícekečup
špetkapálivého koření
sůl, oregano, bazalka, majoránka
mletý kmín

Postup přípravy

  1. Připravíme suroviny. Maso nakrájíme na nudličky.
  2. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso, prolisovaný česnek, sůl, oregano, majoránku, kmín, pálivé koření a kečup.
  3. Podusíme a přidáme lečo (nebo čerstvou zeleninu). O chvíli později přidáme i kukuřici. Pokud třeba podlijeme troškou vody. Dochutíme solí a dovaříme.
  4. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vajíčka, hladkou mouku, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Vše spolu promícháme a vrstvíme na pánev s rozpáleným olejem.
  5. Na talíř položíme placku, navrstvíme masíčko s omáčkou a pak druhou plackou. Pokud dělávám větší placky, jednu přeložím na polovinu. Vrch můžete ještě posypat strouhaným sýrem.