Kuřecí prsa v bramboráku

Sice trošku náročnější jídlo na čas, ale jednou za čas třeba připravit i taková jídla. Bramborovou placku jíme doma pouze s kyselým nebo sladkým mlékem nebo takto :) s masíčkem s kukuřicí. Určitě vyzkoušejte, je to dokonalá kombinace. Autor: Mineralka

Přidal:, 31.1.2019
Kategorie: Kuřecí, Bramboráky, Brambory, Maso, Oběd, Přílohy
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Kuřecí prsa v bramboráku

Suroviny

Na bramborovou placku:
5-6 ksbrambor
2 ksvejce
4 stroužkyčesneku
3-4 lžícehladké mouky
sůl, pepř mletý černý, majoránka
Maso:
500 gkuřecí prsa
podle potřebyolej
1 kscibule
1 stroužekčesneku
1 ksmalé lečo (já dala čerstvá rajčata a papriku)
1 konzervakukuřice
3 lžícekečup
špetkapálivého koření
sůl, oregano, bazalka, majoránka
mletý kmín

Postup přípravy

  1. Připravíme suroviny. Maso nakrájíme na nudličky.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso, prolisovaný česnek, sůl, oregano, majoránku, kmín, pálivé koření a kečup.
  3. Podusíme a přidáme lečo (nebo čerstvou zeleninu). O chvíli později přidáme i kukuřici. Pokud třeba podlijeme troškou vody. Dochutíme solí a dovaříme.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vajíčka, hladkou mouku, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Vše spolu promícháme a vrstvíme na pánev s rozpáleným olejem.
  5. Na talíř položíme placku, navrstvíme masíčko s omáčkou a pak druhou plackou. Pokud dělávám větší placky, jednu přeložím na polovinu. Vrch můžete ještě posypat strouhaným sýrem.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce